Srbija osvojila Svetsku ligu!

Izvor: B92, 16.Jun.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila Svetsku ligu!

Srpski vaterpolisti osvojili su Svetsku ligu, pošto su u finalu završnog turnira Svetske lige u ruskom Čeljabinsku pobedili Mađarsku sa 12:7.

Našem timu to je sedma titula u elitnom takmičenju, šesta od osamostaljenja Crne Gore. Srbija je prethodni put osvojila Svetsku ligu pre dve godine, dok prošle godine nije učestvovala, da bi se koncentrisala na Olimpijske igre.

U borbi za treće mesto, Crna Gora je slavila protiv Sjedinjenih Država tek posle izvođenja peteraca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 13:11, pošto je na kraju regularnog dela meča bilo 10:10.

Naš tim je odlično ušao u meč, poveo je već u svom prvom napadu preko Mitrovića. Gor-Nađi je izjednačio odmah, ali su Filipović i Udovičić doneli prednost 3:1 Srbiji, pre nego što je usledio pad u igri. To su Mađari iskoristili i vrlo brzo izjednačili, ali je Udovičić drugim golom osigurao da naš tim na prvi odmor ode sa prednošću od 4:3.

U nastavku, selekcija Srbije zaigrala znatno agresivnije i golovima Mandića i Filipovića došla do plus tri (6:3), pre nego što je Varga prekinuo seriju našeg tima u četvtom minutu perioda. Sjajnim golom sa velike distance Filipović je vratio tri gola prednosti, a do kraja prvog poluvremena potom su mreže mirovale.

Na početku drugog poluvremena, Sivoš je smanjio na 7:5, a potom su se obojica golmana istakla svojim odbranama. Ipak, Mitrović je u šestom minutu povećao na 8:5 svojim drugim golom na utakmici, da bi Sivoš sa peterca ponovo primakao Mađare. Novim sjajnim golom sa velike udaljenosti Filipović je Srbiji doneo prednost od 9:6 pred poslednju četvrtinu.

Udovičić je maestralan bio na početku poslednjeg perioda i još jednim golom Srbiji je doneo plus četiri (10:6), ali je Madaraš ubrzo smanjio zaostatak Mađara. Ipak, nade naših severnih suseda ubrzo su ugasili Mitrović i Gocić, koji su potvrdili trijumf Srbije svojim golovima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija osvojila Svetsku ligu!

Izvor: B92, 16.Jun.2013

Srpski vaterpolisti osvojili su Svetsku ligu, pošto su u finalu završnog turnira u ruskom Čeljabinsku pobedili Mađarsku sa 12:7...Našem timu to je sedma titula u elitnom takmičenju, šesta pod zastavom Srbije...Srbija je prethodni put osvojila Svetsku ligu pre dve godine, dok prošle godine nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.