Srbija ostala bez F8

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 08:41

Srbija ostala bez F8

Odbojkaši Srbije neće nastupiti na završnom turniru Lige nacija, nakon što je poslednje mesto u Gdanjsku zauzela Francuska.

"Trikolori" su u poslednjem kolu savladali Nemačku rezultatom 3:1 (21:25, 25:20, 25:22, 25:21) i tako obezbedili kartu za F8.

Trevor Kleveno sa 17 poena, odnosno Šinenize Bartelemi i Stefan Boje sa po 13 poena su predvodili Francuze do trijumfa koji ih u narednoj fazi vodi na selekciju SAD.

Kod "pancera" Lajnus Veber je imao 18 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je 14 ubeležio Anton Breme.

Srbiji je na ovom meču bila potrebna Nemačke, nakon što su Amerikanci prethodno pobedili Francuze, a Slovenci Holanđane. Odlično je i počelo nakon što su osvojili uvodan set, ali je usledio veliki preokret i još veće razočaranje za Srbiju.

To znači da naša selekcija ni peti put nije uspela da izbori završni turnir, koji je ranije obuhvatao samo četiri ekipe, a sada ni čak osam mesta nije dovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.