Srbija nije na crnoj listi Gugla, servis opet bez smetnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija nije na "crnoj listi" Gugla, servis opet bez smetnji

Registracija na G Suite sistemu za korisnike Gugla (Google) iz Srbije ponovo radi, objavio je večeras B92, ocenjujući kako je "očigledno" bilo reči o tehničkom problemu.

Da Gugl nije stavio Srbiju na "crnu listu" te kompanije, i da reč je o tehničkom, a ne o političkom, finansijkom ili pravnom problemu, ocenila je večeras u saopštenju i premijerka Ana Brnabić.

Premijerka je naglasila da su ona i njen kabinet "u stalnom kontaktu" s predstavnicima Gugla i upravom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << te kompanije u SAD upravo zbog informacija koje su se u javnosti pojavile da je Srbija, navodno, stavljena na "crnu listu" Gugla.

Predsednica Vlade reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Google u Sjedinjenim Američkim Državama, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da su Brnabić i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana "u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Google od kojih su dobili čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu", istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gugl stavio Srbiju na crnu listu

Izvor: Danas, 19.Okt.2018

Kompanija Gugl stavila je Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula je saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, preneo je Vice. Članak Gugl stavio Srbiju na crnu listu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.