Srbija na osmom mestu po međunarodnim transferima!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na osmom mestu po međunarodnim transferima!

Sa 335 fudbalera Srbija se nalazi na osmom mestu na listi obavljenih međunarodnih transfera u prošloj godini, a najtraženiji igrači su iz Brazila, saopštila je danas Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Aleksandar Mitrović  

U međunarodnim transferima učestvuju klubovi i fudbaleri sa prostora bivše Jugoslavije, a Srbija je osma na listi sa 335 igrača koji su učestvovali u transferima, 47 više nego godinu dana ranije.

"Strani klubovi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zainteresovani za talentovane igrače iz tog regiona", navela je FIFA i dodala da fudbaleri odlaze zbog problema u srpskom fudbalu, uključujući kriminal i huliganizam.

 

Među najzvučnijim transferima prošle godine iz Srbije bili su odlasci Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića iz Partizana u Benfiku, odnosno Anderleht. Strani klubovi su najviše zainteresovani za brazilske fudbalere, dok za Argentincima nema interesovanja kao ranije, navela je FIFA u svom saopštenju o svetskom tržištu transfera.

 

FIFA je prošle godine registrovala 12.309 međunarodnih transfera, od kojih su u 13 odsto, odnosno 1.558 transfera, učestvovali brazilski fudbaleri, bilo da su napuštali zemlju ili se vraćali.

"Nijedna zemlja u svetskim transferima nije više zastupljenija od Brazila. Izgleda da većina zemalja ima neku vrstu afiniteta prema brazilskim fudbalerima", navodi se.

 

Brazilski fudbaleri najviše su potpisivali ugovore sa portugalskim klubovima (106), japanskim (50), ekipama iz UAE (34), iz Južne Koreje (30) i Mađarske (28), pre nego sa španskim i italijanskim klubovima. Među brazilskim igračima postala je popularna i Poljska, u koju je otišlo 20 fudbalera. Iz stranih klubova kući se vratilo 672 Brazilca.

"To pokazuje i porast prihoda brazilskih klubova, kojima privlače mnoge igrače da se vrate u zemlju", navodi se.

 

Na drugom mestu su Argentinci, koji su učestvovali u 695 transfera, a Urugvajci su na sedmom mestu sa 350 transfera.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na osmom mestu po međunarodnim transferima!

Izvor: Dzungla.org, 29.Jan.2014

Sa 335 fudbalera Srbija se nalazi na osmom mestu na listi obavljenih međunarodnih transfera u prošloj. godini, a najtraženiji igrači su iz Brazila, saopštila je danas Svetska fudbalska federacija (FIFA). . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

FIFA: Srbija na osmom mestu po međunarodnim transferima

Izvor: Sportal.rs, 29.Jan.2014

Srbija se nalazi na osmom mestu na listi obavljenih međunarodnih transfera u prošloj godini, a najtraženiji igrači su iz Brazila, saopštila je Svetska fudbalska federacija.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.