Srbija lako sa Kanadom

Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija lako sa Kanadom



Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas Kanadu sa 13:8 (4:4, 3:1, 1:0, 5:3) i ostvarila četvrtu pobedu na turniru u Oklendu, koji se igra u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Melburnu. Srbiju su do pobede na utakmici četvrtog kola turnira na Novom Zelandu predvodili Aleksandar Šapić, sa pet golova, Andrija Prlainović i kapiten Vladimir Vujasinović, koji su postigli po dva gola.

Reprezentacija Srbije je, opterećena napornim treninzima, loše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počela meč pa je Kanada, predvođena Natanijenom Milerom - strelcem tri gola u prvoj četvrtini, povela sa 2:0, a zatim i 3:1.

Aktuelni svetski i evropski prvaci potom se preuzeli kontrolu nad igrom i do kraja druge četvrtine stigli do vođstva 7:5, a u trećoj deonici stekli i tri gola prednosti 8:5.

Vaterpolisti Srbije su u poslednjoj četvrtini rutinski završili utakmicu.

"Još uvek smo teški, jer tek sada prolazimo kraj faze aklimatizacije i posledice serije teških treninga, posebno u teretani. Pobedili smo, ali videlo se da imamo šta da popravimo i sigurno je da će sve vremenom biti mnogo bolje", rekao je prvi trener Srbije Dejan Udovičić.

Golman Denis Šefik složio se sa ocenom trenera.

"Spori smo, vidim to po sebi. Kanada je igrala kao da je u pitanju Svetsko prvenstvo, a ne pripremna utakmica. Na drugoj strani, nama je posle teretane bilo teško da se motivišemo, ali je na kraju ipak bilo pet razlike", rekao je Šefik.

Srpski vaterpolisti su posle utakmice bili na prijemu Zajednice Srba u Oklendu.

Srbija će se u poslednja dva kola turnira sastati sa Rusijom i Italijom, koja će im biti protivnik i u prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.