Srbija lako sa Finskom na Eurobasketu – Topić radio sve

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 22:29

Srbija lako sa Finskom na Eurobasketu – Topić radio sve

Košarkaška reprezentacija Srbije, uzrast do 18 godina, porazila je, nakon Češke, i Finsku u okviru grupe C na Evropskom prvenstvu koje se održava u Nišu.

Izabranici selektora Nenada Stefanovića porazili su Fince rezultatom 96:72 (19:12, 21:17, 24:25, 32:18) i tako došli do drugog trijumfa na Eurobasketu.

Do trećeg, moraće preko Slovenije, takođe neporažene u prva dva meča grupe.

Duel sa Slovencima na programu je u ponedeljak od 20:30 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sati.

Podsetimo, Srbija je u prvoj rundi deklasirala Češku sa čak 57 poena razlike.

Protiv Finske bilo je daleko teže, i rezultat donekle govori u prilog ovoj konstataciji, mada su naše nade, na vreme, usmerile meč u jednom pravcu i u mirnu završnicu - sredinom četvrte četvrtine.

Upravo je taj period bio i najproblematičniji po Srbiju jer su Finci uspeli da istope minus na samo pet poena i zaprete (69:64), međutim usledio je brz odgovor Topića, Nikolića, Bošnjakovića i družine, furiozan nalet kojim su gosti nokautirani u hali "Čair" - serija 27:8 do kraja meča.

Upravo je pomenuti trio bio i najzaslužnji za pobedu.

Topić je utakmicu završio sa 14 poena, 7 skokova i 8 asistencija (indeks 19), Pavle Nikolić je doprineo sa takođe 14 poena, ali i 8 skokova i 3 asistencije (indeks 22), dok je košarkaš Reala Bošnjaković doneo Srbiji 19 poena.

Košarkaši Finske jednostavno nisu imali odgovor na individualni kvalitet srpske napadačke trojke.

Kod Finaca, istakao se Etu Heinonen sa 16 poena.

Eurobasket (U18), grupa C - 2. kolo

Srbija - Finska 96:72

Slovenija - Češka 89:60

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.