Srbija je prvak Evrope u fudbalu! Orlići nadigrali petlove i pokorili kontinent!

Izvor: Blic, 01.Avg.2013, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je prvak Evrope u fudbalu! "Orlići" nadigrali "petlove" i pokorili kontinent!

Srbija je šampion Evrope u fudbalu! Zvuči neverovatno, ali omladinska fudbalska reprezentacija Srbije je nadmašila očekivanja, ostvarila istorijski uspeh, i omogućila ljubiteljima "loptanja" u Srbiji da vide veliki zalog za budućnost u hrabrim momcima predvođenim pionirom u trenerskom poslu, Ljubinkom Drulovićem. U finalu je sa 1:0 pala reprezentacija Francuske, a gol odluke postigao je Andrija Luković, posle briljantnih poteza kapitena Marka Pavlovskog i asistenta Aleksandra Mitrovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ekipe su već odmerile snage u grupnoj fazi, kada je došlo do podele bodova sa 1:1. Sada neće biti tako miroljubivo, a Srbija će sada igrati u punom sastavu. Tada je Drulović kombinovao sastav zahvaljujući obezbeđenom plasmanu u polufinale, u kom je pala Portugalija posle penala.

Sada će protiv Francuske igrati: Rajković, Golubović, Antić, Filipović, Veljković, Milinković-Savić, Pavlovski, Luković, Maksimović, Đurđević, Mitrović. Sa druge strane su Bernardo, Ikoko, Konte, Inu, Moreira, Laporte, Azuni, Rabio, Benzija, Marsijal, Žan.

Meč je počeo sa dosta opreznosti na obe strane, što se i očekivalo sa obzirom na ulog. U 11. minutu je Srbija prvi put zapretila, i to preko Mitrovića koji je sa distance promašio okvir gola. Posle toga je usledio kratkotrajni talas napada izabranika Ljubinka Drulovića, Mitrović je uneo pometnju u odbranu "trikolora", ali su oni uspeli da pošalju loptu u korner.

Oslobodili su se pritiska brzo Francuzi i meč je opet letargičan tok, pa su se sva dešavanja preselila na samu sredinu igrališta. Tek u 34. minutu je Marsijal razbudio golmana Rajkovića, lopta je prošla iznad prečke posle udarca sa velike udaljenosti.

Već u narednom minutu je Mitrović grudima spustio loptu Đurđeviću na ivicu šesnaesterca, a mladi fudbaler Rada je iz prve tukao, ali je siguran na golu bio Bernardo. Razigrao se napadač Partizana, nisu uspevali Francuzi da ga obore u dva napada, a zaustavio ga je tek Azuni, i to startom za žuti karton.

Počelo je drugo poluvreme, a treneri Smerecki i Drulović nisu donosili odluke na pauzi o izmenama. Brzo je dodeljen karton i našem igraču, upozoren je Veljković u 50. minutu zbog prekršaja nad Rabiom.

Svesni su "orlići" da štoperi Francuza imaju problem da zaustave naše špiceve, pa lopte brzo idu ka Đurđeviću i Mitroviću, koji u duelima koristi fizičku dominantnost.

Uspevali su da ga zadrže do 57. minuta, kada ga je elegantnim pasom našao Pavlovski na levom krilu. Ušao je u šansu, otišao predaleko da bi šutirao, ali je reagovao kao da su iza njega godine iskustva igranja velikih mečeva. Fintirao je na gol-aut liniji čuvare i strpljivo sačekao da se neko ubaci. Učinio je to Luković, i iz srca šesnaesterca poslao je loptu iza golmana Bernardoa!

Nisu se "trikolorima" vezale noge posle ovog šoka, naprotiv. Počeli su da prete, a pomoć su imali i od naših momaka, koji su im ostavili previše prostora za kombinovanje pred golom. Već u 60. minutu Inu je snažnim udarcem naterao Rajkovića da interveniše, a ubrzo je golmana Jagodine "na muke" bacio i Benzija.

Drulović je osvežio sastav ubacivanjem Melega umesto strelca Lukovića, a Francuzi su nastavili sa pokušajima da opkole gol šesnaesterac Rajkovića, koji nisu imali pravu završnicu. Sve karte na napad su bacili Francuzi, mada ne deluju kao tim sa idejom u ofanzivi. I "orlići" su se previše povukli, i ne uspevaju da dođu do kontre iako je čekaju Mitrović i Đurđević. Njega je u 88. minutu zamenio Ognjen Ožegović, pa tandem momaka iz tabora "večitih" rivala predvoditi napad u finišu.

Posle još jednog neuspelog pokušaja Rajković je odugovlačio sa izvođenjem lopte, za šta je dobio žuti karton. Za četiri minuta je produžen meč, a "orlići" previše kalkulišu. Milinković-Savić je faulom servirao slobodan udarac rivalima, i Benzija ga je izveo prebacivši loptu tik iznad prečke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija je prvak Evrope u fudbalu! "Orlići" su nadigrali "galske petlove"

Izvor: Blic, 01.Avg.2013

Srbija je šampion Evrope u fudbalu! Zvuči neverovatno, ali omladinska fudbalska reprezentacija Srbije je nadmašila očekivanja, ostvarila istorijski uspeh, i omogućila ljubiteljima "loptanja" u Srbiji da vide veliki zalog za budućnost u hrabrim momcima predvođenim pionirom u trenerskom poslu, Ljubinkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.