Srbija je imala sjajan tim u Kini, ali ego je morao da se stavi po strani

Izvor: B92, 04.Jul.2020, 13:50

"Srbija je imala sjajan tim u Kini, ali ego je morao da se stavi po strani"

Srpski košarkaš iz milanske Olimpije Vladimir Micov pričao je o tome koliko je dres reprezentacije težak.

Micov se u hrvatskom podkastu "Dvokorak" prisetio prošlogodišnjeg Mundobasketa u Kini, na kome je Srbija zauzela peto mesto, što je predstavljeno kao veliki neuspeh.

Iskusni 35-godišnji košarkaš, koji za Srbiju nije igrao od 2014. zbog sukoba sa doskorašnjim selektorom Aleksandrom Đorđevićem, upitan je da prokomentariše rezultat "Orlova" na Svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvu.

"S obzirom na moj neki lošiji odnos sa bivšim selektorom ne bih puno da komentarišem ispadanje. Činjenica je da je Srbija imala fenomenalan na SP, sa svetskim pojedincima, ali opet, i pored dobrih individualnih sezona, kada dođeš u reprezentaciju trebalo bi progutati ego, shvatiti da nisi možda prva, već druga opcija... To je veliki problem kod svih Balkanaca", počeo je Micov.

Micov je uporedio Srbije i Hrvate, konstatujući da je mentalitet kod igrača sličan.

"Neophodno je da se ego stavi po strani. Kod Srba i Hrvata je isti đavo. Otuda i to što nema rezultata, mislim na Hrvatsku pre svega".

Posle SP na klupi Srbije Igor Kokoškov je nasledio Đorđevića, što je pozdravio Micov.

"On je trener koji je karijeru gradio u SAD, to je drugačiji vid košarke od Evrope. Vodio je Gruziju, sa Slovenijom je napravio istorijski ispeh, ja ne znam da li će tamo ikada osvojiti bilo koje prvenstvo. Pobedio je čak i Srbiju. Moždaa je to bilo logično od odlaska bivšeg selektora".

O Kokoškovu je čuo sve najbolje bivši član Partizana.

"Svi ga hvale, i privatno, da je dobar lik i čovek. Vreme će pokazati", dodao je Micov, a onda se osvrnuo i na neprijatan poraz od Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Desio se poraz od Gruzije. Prethodno, opet naša očekivanja, mediji, medalja - to je to, i onda dobiješ šamar od Gruzije u Beogradu. Ne potcenjujem Gruziju, a opet je došao poraz. Možda će to dobro biti da se vratimo u realnost jer više nema ono - izađes na teren i svi će da skinu gaće i da dobijemo 20 razlike. Danas svi igraju košarku", zaključio je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivši reprezenatativac Srbije o nacionalnom timu: Mi i Hrvati - isti đavo

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2020

Srpski košarkaš i član Olimpije iz Milana Vladimir Micov govorio je o Mundobaksetu u Kini prethodne godine kao i o igrama našeg tima Srpski košarkaš iz milanske Olimpije Vladimir Micov pričao je o tome koliko je dres reprezentacije težak. Micov se u hrvatskom podkastu "Dvokorak"...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.