Srbija izgubila bronzu petercima

Izvor: B92, 01.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija izgubila bronzu petercima



Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Melburnu. Naš tim je u borbi za treće mesto poražen od Španije posle izvođenja peteraca rezultatom 18:17, i ostao bez direktnog plasmana na OI u Pekingu. U regularnom toku bilo je 8:8 (2:1, 1:1, 3:4, 2:2), a posle produžetaka 9:9. Ovo je prvo takmičenje koje naš tim završava bez medalje od 2000. godine.

Španci su već u rukama imali bronzu u regularnom toku meča (8:7, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednji minut), ali je naša selekcija iskoristila akciju započetu samo 15 sekundi pred kraj, a strelac je bio najmlađi u timu Prlainović, samo tri sekunde pred kraj meča.

To je ekipe odvelo u produžetke. Srbija je jednim golom dobila prvi, a Španija, takođe minimalno, drugi produžetak.

Dve ekipe bile su ravnopravne tokom celog meča, o čemu govori podatak da niko nije poveo sa dva gola razlike tokom svih 38 minuta.

Naša selekcija je do 5:5 redovno dolazila u vođstvo, ali su Španci svaki put uspevali da izjednače. Od tada, Španija je vodila 6:5 i 8:7, a naš tim 7:6 i 9:8.

Špance je predvodio Giljermo Molina, koji je postigao četiri gola, uključujući i dva iz peteraca, ali se ispostavilo da je on promašio jedini šut Španaca na kraju meča.

Srbija je u regularnom toku ponovo propustila peterac (Udovičić), kao i veliki broj prilika da se odvoji od veoma kvalitetnih Španaca.

Peterci su počeli pogotkom Vujasinovića, posle kojeg su uzastopno neuspešni bili Molina i Prlainović. Usledilo je 15 vezanih pogodaka, a seriju je završila Agilarova odbrana Filipovićevog udarca.

U međuvremenu, po dva puta su bili precizni Vujasinović, Ikodinović i Udovičić, a po jednom Prlainović i Filipović. Naš tim je od sredine poslednje četvrtine bio oslabljen neigranjem Aleksandra Šapića, koji je sakupio tri isključenja.

U regularnom toku i produžetku po dva gola dali su Filipović, Vujasinović i Udovičić, a po jedan Ćirić, Nikić i Prlainović.

U španskom timu su, pored Moline (4), strelci bili Havijer Garsija i Rikardo Perone (po dva puta), kao i Ivan Peres (jednom).

U borbi za peto mesto Italija je pobedila Grčku, takođe petercima, rezultatom 16:15.

Srbija: Šefik, Prlainović 1, Gocić, Udovičić 2, Savić, Ikodinović, Nikić 1, Filipović 2, Ćirić 1, Šapić, Vujasinović 2, Korolija i Soro.

Španija: Agilar, M. Garsija, Marin, R. Perone 2, Molina 4, Mingel, Galjego, Piralkov, Vales, F. perone, Perez 1, H. Garsija 2 i Andreo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.