Srbija ima ozbiljan kapital - dobismo Norvežane na italijansku foru! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Nov.2016, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ima ozbiljan kapital - dobismo Norvežane na italijansku foru! (VIDEO)

Orlići nisu blistali, ali došli do kapitalnog rezultata u prvom meču baraža za odlazak na Prvenstvo Evrope - 2:0

Srbija ima kapital, ali ne možemo još da stavljamo ražanj jer se zec krije u norveškim zabitima! Mlada selekcija Srbije pobedom nad Norveškom od 2:0 ozbiljno se približila plasmanu na smotru najboljih evropskih selekcija, ali moraće da načini još jedan, reklo bi se, nimalo lak korak tokom revanša u Dramenu.

Svašta smo videli od ove generacije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << satkane od evropskih i svetskih šampiona. Znali su i da padnu, znali su i da ponize rivala, ali su protiv Norveške pokazali da mogu da dobiju meč i na još jednu foru. Možda je to preko potrebna faza sazrevanja, ali su Orlići na “italijansku foru” došli do ozbiljne prednosti. Nije se tokom većeg dela meča videla razlika u talentu u korist selekcije Tomislava Sivića, nije bilo inidividualnih kreacija na koje smo navikli da režiji najbolji pitomci naše škole fudbala. Ali je na kraju bilo ozbiljno dobrog rezultata.



Uostalom, rezultat je sve u fudbalu. A on kaže da smo uradili što smo želeli, iako nismo zaslužili hvalospeve. Za rušenje jako upornih i brzih Norvežana pobrinuli su se kapiten Đurđević, zatim fizički dominantni Sergej Milinković Savić, te rezervista Živković. Bilo je u Sivićevom timu još nekoliko diskretnih heroja, poput štopera Lazića koji je, više nego očigledno, napredovao tokom teških evropskih bojeva u Rusiji. Selektor Sivić imaće tri dana da probudi potencijal ove večeri nevidljivog Mijata Gaćinovića i dodatno utegne linije tima. Naravno i da veruje u dokazanu tezu da ovaj tim ne gubi utakmice od velikog značaja.

Kakav je to samo bajkovit početak bio za našu selekciju - izvrtanje na postavu šampionskog DNK jedne generacije. Sve je odličnim ispucavanjem započeo Vanja Milinković Savić, nastavio je vanserijskim pasom stariji brat Sergej, a završio golgeterskom reakcijom kapiten Uroš Đurđević. Rani gol trebalo je da pomogne Orlićima da rašire krila i već u prohladnoj novembarskoj noći ekspresno stignu do Poljske... Nije tako bilo. Bajkovit početak nije proizveo još bajkovitiji nastavak Srbije.

Ne može se reći da su učenici Tomislava Sivića razočarali u prvom delu, ali igra naše selekcije predstavlljala je običnu ravnu liniju koju je trebalo vanserijskim kvalitetom da preseče Sergej Milinković Savić. Mnogo smo polagali u vezistu Lacija koji je uspevao da čuva loptu... Izbili su Norvežani u tom prvom delu beogradskoj publici ono decenijsko fudbalsko opšte mesto da se u njihovoj igri sve zasniva na trčanje, udaranje, visoke lopte...

Mlada zvezda Real Madrida Martin Edegard šunjao se kao lopov noću između daleko postavljenih linija naših tima i stvarao višak zajedno sa vrlo nadarenim saigračima kakvi su napadač Valon Beriša i Eljunusi... Bilo je vruće nekoliko puta u našem šesnaestercu, iako Norvežani nisu napravili šansu iz kategorije stopostotnih. Gosti su imali veći posed lopte, kontrolu manevra gde je nekako naša ekipa delovala prazno... Čekali smo da prorade krila Gaćinović i Ninković, odnosno da Maksimović u novozelandskom stilu ni iz čega napravi prevagu, ali najviše apaluza u taboru Orlića zaslužio je defanzivac Darko Lazić...

Teško je reći da li je naš selektor Tomislav Sivić čvrsto držeći vrapca u ruci namerno uhvatio goluba na grani. Tek delovalo je da je naš tim svesno oborio ritam i težio pozicionoj igri, ne mareći da utiskom razgali 10.000 svedoka na stadionu Partizana. Skoro ništa nismo videli u drugom poluvremenu do pojavljivanja superzvezde prošlogodišnjeg undijalita Andrije Živkovića. Prolazna je minutaža, prolazna je i forma, ali klasa teško da je prolazna. Nije Partizanov vunderkind učinio nešto epohalno, ali je ulaskom utakmicu iščupao iz kandži učmalog ritma. Jedan prodor, jedno menjanje strane i onda centaršut koji je nespretni bek Haraldsajd sproveo u svoju mrežu.

Za veliki, veliki kapital.

SRBIJA - NORVEŠKA 2:0 (1:0)

/Đurđević 6, Haraldsajd 69 autogol/

Stadion: Partizana. Gledalaca. 10.000. Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

SRBIJA (4-2-3-1): V. Milinković Savić - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov - Maksimović, Lukić - S. Milinković Savić, Ninković (od 81. Meleg), Gaćinović (od 62. Živković) - Đurđević (od 74. Čavrić)

NORVEŠKA (4-2-3-1): Rosbah - Haraldsajd, Selnes, Rosted, Meling - Trondsen, Fosum, Zahid (od 60. Torsbi) - Eljunusi, Edegard (od 90. Serlot) - Beriša

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.