Srbija ima najopasniji rezultat - Miljenici Grobara srušili Norvešku! (video)

Izvor: Sportske.net, 11.Nov.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ima 'najopasniji rezultat' - Miljenici "Grobara" srušili Norvešku! (video)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije napravila je krupan korak ka plasmanu u na Evropsko prvenstvo pošto je u prvom meču baraža savladala Norvešku bez primljenog gola.

Prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj između selekcija Srbije i Norveške završena je pobedom "Orlića" rezultatom 2:0 (1:0) što predstavlja lepu zalihu pred revanš u Dramenu.

Golove >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pogledajte OVDE!

Srbija: Vanja - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov - Maksimović, Lukić - Gaćinović (od 62' Živković), Sergej, Ninković (od 81' Meleg) - Đurđević (od 74' Čavrić);



Norveška: Rosbah, Haralsajd, Trondsen, Fosum, Veton Beriša, Zahid, Odegard, Rosted, Meling, Eljunusi, Seles;

Utakmica na stadionu u Humskoj počela je za domaću reprezentaciju kako se samo poželeti može. Posle nepunih šest minuta igre na semaforu je pisalo 1:0 a egzekutor je bio momak koji se već navikao na postizanje golova na stadionu Partizana.

Precizan pas u dubinu Sergeja Milinkovića-Savića kapiten Uroš Đurđević koristi za beg štoperima nakon čega je usledila rutinska realizacija.

Samo dva minuta kasnije Norvežani su mogli do izjednačenja. Prva zvezda mlade reprezentacije Martin Odegard našao se na ivici peterca bez čuvara ali nije uspeo da sprovede loptu u mrežu.

Novu priliku gosti su imali posle kornera u 20. minutu ali je tada Srbija imala dosta sreće pa je posle velike gužve lopta izbačena ispred gol linije.

Do odlaska na odmor Srbija nije imala izglednih prilika, prepustila je i inicijativu selekciji Norveške pa je Veton Beriša u drugom minutu nadoknade imao lepu priliku da poravna rezultat ali je sjajno intervenisao Vanja Milinković-Savić.

Nastavak utakmice doneo je još jedan pogodak domaćoj reprezentaciji na koji se čekalo do 69. minuta.

Nedugo nakon što je ušao na teren i dobio ovacije od publike Andrija Živković je probio po desnoj strani, "promešao" odbranu protivničke reprezentacije a onda oštrim centaršutem naterao Kristofera Haraldsejda da loptu smesti u sopstvenu mrežu.

Srbija je nakon toga nastavila da igra oprezno, da čeka na novu priliku a najbolje su se ukazale u samoj završnici utakmice ali nisu iskorišćene.

Uprkos tome "Orlići" mogu da budu zadovoljni konačnim ishodom meča jer na revanš u Dramenu nose dva gola prednosti. Revanš je na programu 15. novembra.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.