Srbija igra za šest bodova nade

Izvor: Politika, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija igra za šest bodova nade

Fudbalska reprezentacijae danas u Kovilovu počinje pripreme za mečeve s Kazahstanom 17. novembra i Poljskom četiri dana kasnije

S nadom da će se i u poslednja dva kola Prve grupe kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švajcarskoj dogoditi iznenađenja, reprezentacija Srbije danas u Sportskom centru "Kovilovo" počinje pripreme za duele s Kazahstanom 17. novembra na stadionu Partizana (20,45č) i Poljske četiri dana kasnije na terenu Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (20,45č). Srpski reprezentativci u ove susrete ulaze s namerom da ostvare obe pobede i uz pomoć ostalih rezultata ipak se plasiraju na završni turnir 13. šampionata Starog kontinenta. Podsetimo, za takav rasplet neophodno je da Belgija ostane neporažena u Hožuvu, ili da Finci slave u Portu. U ovom trenutku to deluje kao nemoguća misija, ali prethodni rezultati ukazuju da su "čuda" moguća.

Havijer Klemente se opredelio da na poslednje pripreme u tekućim kvalifikacijama pozove gotovo sve igrače, kojima je od avgusta prošle godine ukazivao poverenje. Od njih 28 izostala su petorica. To su: Ivan Ergić, Saša Ilić, Aleksandar Luković, Danijel Ljuboja i Aleksandar Trišović.

Na spisku su: golmani: Vladimir Stojković (Sporting, 14 utakmica, 11 primljenih golova), Vlada Avramov (Fiorentina, debitant), odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Partizan, 6), Duško Tošić (Verder, 6, 1 gol), Nemanja Vidić (Mančester junajted, 27, 2), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva, 7, 1), Milan Stepanov (Porto, 6), Mladen Krstajić (Šalke, 56, 2), Ivica Dragutinović (Sevilja, 36), Marjan Marković (Dinamo Kijev, 15), Milan Biševac (Lans, 3), igrači sredine terena: Nenad Kovačević (Lans, 21), Igor Duljaj (Šahtjor, 45), Milan Smiljanić (Espanjol, 2, 1), Dejan Stanković (Inter, 72, 13), Boško Janković (Palermo, 8, 3), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina, 6, 2), Miloš Krasić (CSKA Moskva, 8), Zoran Tošić (Partizan, 4), Ognjen Koroman (Crvena zvezda, 36, 1), napadači: Marko Pantelić (Herta, 15, 1), Nikola Žigić (Valensija, 24, 10), Danko Lazović (PSV, 17, 4), Milan Jovanović (Standard, 4, 1).

U nacionalni tim se vraćaju oporavljeni Nemanja Vidić i Mladen Krstajić (prekjuče bio strelac za Šalke), Ivica Dragutinović koji je pauzirao zbog crvenog kartona zarađenog u Lisabonu, kao i Ognjen Koroman i Marjan Marković.

Nažalost, selektor neće moći za oba meča da računa na sve pozvane fudbalere. Kapiten Dejan Stanković je povređen, a procenjuje se da će moći da igra eventualno samo s Poljacima. Standardni čuvar mreže Vladimir Stojković je propustio meč Lige šampiona između njegovog Sportinga i Rome (2:2), ali tvrdi da će biti spreman za odlučujuće mečeve srpskog nacionalnog tima. Postoji i realna opcija da Milan Smiljanić i Zoran Tošić budu "prekomandovani" u mladu selekciju, koja 20. novembra u Belorusiji igra najvažniju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009. u Švedskoj.

Reprezentativci će trenirati u Kovilovu, a samo će dan pred oba meča raditi na terenima na kojima će igrati.

Đ. Smiljanić

[objavljeno: 12.11.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.