Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2020, 20:22

Srbija druga u Evropi u PES-u

Italijani imali sreće i raspoloženog Donarumu na golu

Reprezentacija Srbije u PES-u nije uspela da se domogne titule na Evropskom prvenstvu, pošto je u velikom finalu poražena od Italije sa 3:1 u pobedama. Azuri su imali mnogo sreće u trećem i četvrtom meču, gde su Orlovi imali mnogo više izglednih šansi, ali je sa druge strane blistao neverovatni Đanluiđi Donaruma. Odluka o trofeju pala je u 90. minutu četvrtog meča, kada je Lorenco Insinje kaznio Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za veliki broj promašaja tokom meča.

Jedunu pobedu u finalu Orlovima je doneo Stefan Slavković Kepa, dok je jedan od najboljih aktera celog turnira Marko Roksić Roksa doživeo dva poraza. Ipak, srpski tim je napravio veliki rezultat, a pored dvojice pomenutih igrača deo našre reprezentacije bili su i Filip Panić i Ranđel Mikić.

Roksa je dobro otvorio turnir. Aleksandar Mitrović u 27. minutu je doveo Srbiju u vođstvo, ali su se Azuri brzo uzdigli i golovima Ćira Imobilea već do kraja prvog poluvremena stigli do potpunog preokreta. Ćiro je bio na pravom mestu i u 64. minutu posle udarca Belotija. Roksa je krenuo na sve ili ništa u samom finišu. Luka Jović je u 76. minutu vratio Orlove u igru, ali je ubrzo svaku dilemu razrešio iskusni Fabio Kvaljarela.

???????? What a goal! Italy have done it!

A double-touch and finish from Insigne and @eNazionaleFIGC are champions of #eEURO2020! ???? pic.twitter.com/0qiUBwn0wE

U drugoj utakmici potpuno druga priča. Stefan Slavković Kepa je od prvog trenutka krenuo izuzetno ofanzivino i poveo golom sjajnog Aleksandra Mitrovića. Taj trenutak mu je doneo dodatno samopouzdanje i sigurnost, pa je na fantastičan način izveo slobodan udarac sa Ademom Ljajićem. Sve je bilo rešeno u 65. minutu, kada je gol odluke postigao igrač utakmice Adem Ljajić, nakon ozbiljne greške italijanske odbrane. Potpuni debakl Azura u drugom meču potvrdio je Mitrogol u 71. minutu. Jedino što je protivnik uspeo da napravi na ovom meču jeste da smanji rezultat preko Zaniola, ali je Gaćinović u 90. minutu iz penala postavio konačan rezultat - 5:1.

U trećoj utakmici najveća drama. Roksa je ponovo preuzeop odgovornost, ali je Italija na golu imala nesavladivog Donarumu, koji je je branio neodbranjivo. Kazna za promašaje Orlova stigla u 70. minutu, kada je nezaustavljivi Ćiro Imobile umakao svojim čuvarima i poslao loptu pored nemoćnog Dmitrovića. Donaruma je napravio čudo i u 82. minutu, kada na neverovatan način zaustavio udarac Mitrovića iz neposredne blizine, a potom i još jedan kada se oprobao Luka Jović - 0:1.

Kepa je u četvrtom meču krenuo na sve ili ništa. Srbija je ozbiljno pritisnula Italijane, koji su se ponovo držali zahvaljujući Domnarumi, a onda su ponovo postigli gol iz prve šanse. Iznenada se pred golom Orlova u 27. minutu našao Fabio Kvaljareala i Azuri su stigli do dragocenog vođstva. Agonija sa promašajima se nastavila i u drugom poluvremenu, ali je bedem konačno brobijen zahvaljujući Luki Joviću, koji je izjednačio u 64. minutu. A onda kada je delovalo da će se ići u produžetke, lopta je stigla do omalenog Insinjea, koji je uspeo da se oslobodi svojih čuvara i postigne odlučujući pogodak u četvrtom meču - 1:2.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.