Srbija dobila Letoniju, 67:54

Izvor: B92, 04.Avg.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila Letoniju, 67:54

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Letoniju sa 67:54, u poslednjem meču na pripremnom turniru 'Laško grup' u Celju.

Ekipa Dušana Ivkovića je tako takmičenje na turniru u Sloveniji završila sa pobedama nad Turskom i Letonijom, ali i porazom od Slovenije.

Na duelu protiv Letonaca nisu igrali Nedović, Lučić, Micić i Musli, a najbolji je bio kapiten Nenad Krstić sa 20 poena i 2 skoka. Po 12 poena ubacili su Bjelica i Katić, a 7 je dodao Anđušić. Na drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strani, samo je Freimans bio dvocifren sa 10 poena.

Reprezentacija Srbije pripreme za šampionat Evrope sada nastavlja u Beogradu gde će od 10. do 12. avgusta nastupiti na turniru ’Trofej Beograda’ i igrati protiv Rusije i Ukrajine.

Za razliku od utakmice protiv Slovenije u ekipi je bio i kapiten Nenad Krstić i to je bilo vidljivo od starta. Centar CSKA postigao je osam od prvih 14 poena naše ekipe, a posebno dobra bila je odbrana na startu pošto su Letonci za prvih sedam minuta ubacili svega tri poena (14:3). Međutim, izlaskom kapitena sa parketa i igra naše selekcije je stala, pa su Letonci do kraja prve deonice serijom 8-0 uhvatili priključak (14:11).

Početkom druge četvrtine Letonci su u potpunosti uhvatili priključak (20:19 u 14. minutu), ali je povratak u igru kapitena Krstića vratio i veću prednost našem timu. Krstić je lagano punio koš rivala uglavnom sa poludistance, pa se naš tim ponovo odlepio.

Dva minuta pre kraja viđena je jedna neprijatna scena. Nakon kontra napada Bogdan Bogdanović je fauliran, pri padu je udario glavom o parket, ali se posle par minuta digrao i delovalo je da je sve u redu iako ga je selektor Ivković zamenio.

U pauzi dok je Bogdanoviću ukazivana pomoć, tehničku grešku dobio je tim-menadžer Nebojša Ilić koji je protestvovao i Letonija je to iskoristila. Do kraja poluvremena, slično kao i u prvoj deonici, Letonci su serijom 8-0 stigli do izjednačenja (33:33).

Treća četvrtina donela je još slabiju igru naše reprezentacije. Letonci su od starta preuzeli vođstvo koje je u 26. minutu naraslo na +5 (43:38). Raško Katić je u finišu trećeg perioda sa šest vezanih poena vratio naš tim u igru, pa je pred poslednjih deset minuta rezultat bio izjednačen – 49:49.

U poslednjih deset minuta naši košarkaši su se uozbiljili nedozvolivši Letoncima da zabeleže pobedu. Šest i po minuta pre kraja Letonci su imali samo poen zaostatka (55:54), ali do kraja nisu postigli nijedan koš i Srbija je serijom 12-0 okončala nastup na ovom turniru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.