Srbija bez Lučića na SP

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 21:41

Srbija bez Lučića na SP

Svetislav Pešić, selektor Srbije, otkrio je da će reprezentacija biti oslabljena na Svetskom prvenstvu.

U prvoj fazi Svetskog prvenstva Srbija će igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Kako je selektor Pešić rekao, Lučića definitivno neće biti jer se kapiten Bajerna povredio.

"Što se sastava Srbije tiče neće biti velikih promena u odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Mnogo toga će zavisiti od priprema, zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biltena. Avramović je doživeo povredu, ali se nada da će moći da igra na Mundobasketu, Lučić definitivno neće biti u sastavu tima, a nema potrebe da pričam o tome koliko nas znači", rekao je Pešić za Sport klub pa nastavio:



"Nadam se da neće više biti povreda, sledi završnica klupske sezone. Pokuševski se vratio, treniraće do početka jula, čekamo da vidimo kakva će biti situacija sa Jovićem. Tarlać i ja smo pričali sa Nikolom Jokićem. Videćemo dokle će da stigne u NBA plej-ofu, Nikola je zadovoljan u državnom timu, želi da igra, ali moramo da sačekamo malo. Čekamo i Bogdanovića, koji se oporavlja od naporne sezone"


Selektor Svetislav Pešić govorio je i o potencijalnom strancu u reprezentaciji:



"U ovom momentu neće. Jel ako pozovem Pantera, onda ću morati i nekoga iz Zvezda, da ne bi bilo sukoba, našalio se Pešić pa nastavio. Ne vidim pojačanje za reprezentaciju u stranim igračima u ovom momentu, nadam se da nam neće trebati inostrani igrači u timu, ali ne isključujem mogućnost da se to desi u periodu koji sledi"


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.