Srbija bez Bogdana i Milutinova dobila Brazil u triler završnici, Orlovi raspoloženi idu na Mundobasket

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 16:26

Srbija bez Bogdana i Milutinova dobila Brazil u triler završnici, Orlovi raspoloženi idu na Mundobasket

Meč je odigran u Šenženu.

Košarkaši Srbije savladali su Brazil 89:85 (21:20, 24:18, 19:21, 25:26) u Kupu solidarnosti, u poslednjoj utakmici uoči Svetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Orlovi odlaze u dobrom raspoloženju u Manilu, pošto su zabeležili četvrtu pobedu u pet zvaničnih kontrolnih utakmica, ali su se pošteno namučili u Šenženu protiv selekcije u kojoj važnu ulogu ima novi košarkaš Crvene zvezde Jago.

Selektor Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svetislav Pešić nije u generalnoj probi za Mundobasket računao na Nikolu Milutinova, dok je kapiten Bogdan Bogdanović bio u protokolu, ali je odgledao meč sa klupe za rezervne igrače.

I pored toga Orlovi su odigrali kvalitetno prvo poluvreme, predvođeni efikasnim Filipom Petruševim koji je ubacio 13 poena do velikog odmora. Brazil je bio ravnopravan protivnik u prvoj četvrtini, ali su izabranici Svetislava Pešića otišli na prvu pauzu sa plus jedan posle trojke odličnog Alekse Avramovića.

Plej Partizana je bio na visokom nivou i na startu druge deonice. Srbija je sredinom ovog kvartala stekla pet poena prednosti, 34:29, ali je Brazil uspeo da izjednači na 37:37 u 17. minutu.

Dodala je naša selekcija gas u tim trenucima, razigrao se Dejan Davidovac i na semaforu je na polovini utakmice pisalo Srbija - Brazil 45:38.

Imali su Orlovi i 12 poena viška, 56:44 u 25. minutu. Brazilci se nisu predavali i čini se da su olako istopili minus. Pred poslednju deonicu Srbija je vodila 64:59, a onda se razigrao novi košarkaš Crvene zvezde Jago. Čigrasti plej je uz dobru organizaciju pogodio trojku (do kraja meča tri), Brazilce je krenuo šut sa distance i došlo je do preokreta 67:68.

Srbija se ponovo odlepila na 74:68 sredinom poslednjeg kvartala, ali je usledila mini serija Brazila 6:0 i novo izjednačenje. Posle rezultatske klackalice u finišu meča Orlovi su poveli 82:80, ali je Kaboklo zakucavanjem ponovo "vratio meč na početak", 82:82.

Trećom trojkom Nikole Jovića Srbija je stekla tri poena prednosti, 85:82. Jago je u poslednjim sekundama vratio neizvesnost smanjivši na 86:85, a tačku na meč je u poslednjoj sekundi stavio Dobrić novom trojkom za konačnih 89:85.

Podsetimo, Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu u B grupi sa selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana. Prvi meč naše reprezentacije je na programu u subotu, 26. avgusta, protiv Kine (14 časova) u Manili.

Srbija: Petrušev 17 (9/9 slobodna bacanja, 5 sk, 3 as), N. Jović 11, Bogdanović, Marinković 5, Radanov, Dobrić 11, Ristić 8, Gudurić 5, S. Jović 9 (4 as), Davidovac 9, Simanić, Avramović 14 (4 sk, 3 as)

Brazil: Jago 11, Benite 17, Soareš 10, Santos, Mejndel 2, Neto 11, Dos Anjos 6, Galvanini 8, Kaboklo 16, Dijas, De Paula 4.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.