Srbija - Švedska 2:0

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija - Švedska 2:0

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu u prijateljskoj utakmicu nacionalni tim Švedske sa 2:0 (1:0).

Utakmica je odigrana pred oko 18.000 navijača na stadionu Partizana, a strelci su bili Nikola Žigić u 1. i Boško Janković u 82. minutu.

Prvi gol bivši golgeter Crvene Zvezde postigao je na nesvakidašnji način - Branislav Ivanović je izvodeći aut bacio loptu duboko u kazneni prostor Šveđana, a Žigić se između dvojice igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izborio za skok i zahvativši loptu potiljkom lobovao švedskog golmana Andreasa Isaksona.

Potom je usledio period dominacije Šveđana, koji su imali nekoliko šansi, ali nisu uspeli do postignu gol, jer je golman Vladimir Dišljenković zaustavio šuteve Sebastijana Larsona i Henrika Larsona.

Srbija je ubrzo uspostavila ravnotežu na terenu i kako je utakmica odmicala, igrala sve bolje. Do kraja prvog poluvremena imala je još jednu dobru šansu, kada je Danko Lazović u sudijskoj nadoknadi na

grudi dobro primio jednu dugu loptu i snažno tukao iz voleja, ali pravo u Isaksona.

Domaći fudbaleri su u drugom poluvremenu imali potpunu kontrolu nad igrom i Šveđanima nisu dozvolili da ugroze njihov gol. Srbija je pretila uglavnom sa bokova, ali su Šveđani uspevali da u poslednjim trenucima otklone opasnost posle centrašuteva.

Drugi gol delo je dvojca Janković - Pantelić, nakon uslovnog duplog pasa. Pantelić se oslobodio čuvara i asistirao Jankoviću kome nije bilo teško da sa penaltika savlada nemoćnog švedskog golmana.

Srbija će sledeće mečeve kvalifikacija igrati 6. juna u Beogradu sa Austrijom i četiri dana kasnije u Toršavnu sa Farskim Ostrvima.

Antić: Opredeljenje za napadački fudbal

Selektor Srbije Radomir Antić na konferenciji za novinare posle utakmice izrazio zadovoljstvo zbog ponašanja svojih igrača.

"Mogu oni da odigraju nekad bolje, nekad lošije, ali bih zbog njihovog ponašanja s njima išao i na kraj sveta. Još jednom smo pokazali opredeljenje da igramo napadački fudbal", rekao je Antić.

On je ocenio da je publika na stadionu Partizana imala prilike da uživa u "prekrasnim detaljima fudbala".

"Stanković je menjao pravce, Krasić driblao, Vidić je osujetio njihove napade, manje iskusni fudbaleri su zadovoljili i potpuno me raduje što se kao porodica širimo", kazao je Antić.

Lagerbek: Vidić nepremostiva prepreka

Selektor Švedske Lars Lagerbek rekao je da je zaovoljan igrom, ali ne i rezultatom.

"Dobro smo igrali, ali smo kod oba gola kažnjeni za greške. Prvi put smo se uspavali, a drugi put smo bili kažnjeni zbog izgubljene lopte na sredini terena. Ipak, nadali smo se ovakvoj utakmici, jer je ona bila pravi test za nas", rekao je Lagerbek.

On je dodao da je njegovom timu mnogo nedostajao napadač Zlatan Ibrahimović, pa su Šveđani u ofanzivi imali probelema da prođu Nemanju Vidića.

"Srbija ima zaista dobar tim. Jako je teško izdvojiti nekog, ali Vidić je zaista pravi predvodnik ekipe", rekao je Lagerbek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.