MUČENJE, PA RUTINA: Fenomenalna energija Avramovića i kapitenska partija Mitrovića dovoljni za trijumf

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 20:10

MUČENJE, PA RUTINA: Fenomenalna energija Avramovića i kapitenska partija Mitrovića dovoljni za trijumf

Meč prvog kola kvalifikacija za EP.

Košarkaška selekcija Srbije savladala je Finsku sa 77:61 (17:20, 19:14, 22:17, 19:10) u Beogradu u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. Duel je obeležio Aleksa Avramović (18 poena) sa svojom energijom koji je igrao fenomenalno za razliku od Ognejna Jaramaza koji je bio očajan, ali je i pored toga proveo 18 minuta na terenu. Luka Mitrović je odigrao kapitenski sa 19 poena i pokazao je da ga je inspirisala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to što je dobio priliku da bude predvodnik.

Finska je bolje otvorila meč. Poveli su sa 13:5, a onda je promena na pleju Avramović umesto Jaramaza donela živost u napadu Srbije. Ubrzo su izabranici Svetislava Pešića došli do vođstva, ali psole deset minuta je Finska imala 20:17.

U nastavku je Srbija konsolidovala redove i na poluvremenu je bilo 36:34 za vicešampiona sveta. Kapiten Luka Mitrović je u prvom delu za 13 minuta i dve sekunde na terenu postigao 13 poena.

SRBIJA - FINSKA 77:61 (17:20, 19:14, 22:17, 19:10)

Hala: Aleksandar Nikolić, Beograd

Sudije: Martins Kozlovskis, Marius Ciulin, Dariuš Zapolski.

SRBIJA: Avramović 18, Beslać 7, Davidovac 7, Đurišić 2, Gudurić 5, Jaramaz 3, Koprivica 1, Marinković 7, Mitrović 19, Petrušev 8, Radanov, Ristić.

FINSKA: Blomgren, Dolenc 2, Grandison, Jantunen 11, Madsen 6, Mađuni 10, Palmi 4, Raitanen 8, Salin 8, Sepala, Vara 2, Valtonen 10.

Krenula je Finska fenomenalno u trećoj deonici, dok su srpski bekovi Jaramaz i Gudurić očajno vodili igru. Gosti su došli do devet razlike (39:48). Izlazak pomenute dvojice i energija Alekse Avramovića je vratil prednost na starnu Srbije. Pred poslednju deonicu je bilo 58:51. Serija na kraju treće četvrtine je bila 19:3 za Srbiju.

Nastavilo se sa sjajnom igrom Orlova i u poslednjoj deonici i rutinski je priveden meč kraju. Bilo je mučenje veliki deo susreta, ali kraj je bio više nego opiušten. Ne sme se ovo više ponavljati, neki treba da se zapitaju šta rade. Ovo je meč iz kojeg se mnogo može naučiti, ali ako se saglade na pravi način.

Kako je tekao meč možete pročitati ovde

KRAJ UTAKMICE

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

KRAJ PRVE ČETVRTINE

POČELA JE UTAKMICA

📢 SVE ULAZNICE ZA VEČERAŠNJI DUEL 🇷🇸 SRBIJE I 🇫🇮 FINSKE SU RASPRODATE❗️

Blagajna hale Aleksandar Nikolić se uoči utakmice neće otvarati!#EuroBasket #MakeYourMark #SOLDOUT pic.twitter.com/GsKLu1WYtd

— Košarkaški savez SRB (@KSSrbije) February 23, 2024

GRUPA G

1. kolo

Danska - Gruzija 75:69

Srbija - Finska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.