Srbi uplašili Dujkovića

Izvor: Politika, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi uplašili Dujkovića

Selektor olimpijskog tima Kine Ratomir Dujković ne bi želeo da se iduće godine u Pekingu sa "crvenima" sretne pre finala

Ratomir Dujković, selektor olimpijskog tima Kine, u Holandiji na Prvenstvu Evrope mladih do 21 godine, pomno prati sve moguće protivnike iduće godine na Olimpijadi u Pekingu. – Srbija je ulaskom u finale, a očekujem da će i u poslednjoj utakmici biti najbolja, dosad ostavila zadivljujući utisak – mišljenja je Ratomir Dujković koji s pažnjom prati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << moguće rivale iz Evrope.

Sada je sve poznato: Srbija, Holandija, Belgija i Italija (savladala Portugal 4:3 penalima u borbi za peto mesto) naći će se među 16 ekipa fudbalskog olimpijskog turnira.

– Hvalite mnogo Srbiju?

– Momci su zaista igrali izvanredno na svim utakmicama. Podatak da do finala nisu primili nijedan gol govori koliko je odbrana moćna i uigrana, a svideli su mi se i pojedinci iz veznog i napadačkog reda.

Selektor Kine zna da u Pekingu olimpijski tim neće predvoditi Miroslav Đukić već Slobodan Krčmarević, kao i da u redovima "crvenih" neće biti svi fudbaleri koji su igrali na EŠ u Holandiji.

– Kineske ambicije na Olimpijadi su poznate. Ja verujem da ćemo stići do polufinala, mada sve više razmišljam i o finalnom meču Kina – Srbija. Naravno, ako nam decembarski žreb ne priredi neprijatnost pa nas svrsta u jednu od četiri grupe. Nadam se, ipak, da nećemo biti te sreće...

Naš stručnjak iz Holandije odlazi u Johanesburg, dok su fudbaleri olimpijske ekipe iz Pekinga u glavni grad Južne Afrike poleteli juče.

–Igramo na velikom turniru. Mi smo u grupi sa Kamerunom, Katarom i Južnom Afrikom, dok će se u drugoj grupi takmičiti za prva dva mesta Lesoto, Gana, Egipat i Obala Slonovače.

Dujković naglašava da će u Johanesburgu olimpijski tim Kine biti jači nego nedavno u Tulonu (Francuska) kada su u finalu izgubili od domaćina.

– Biće nam ovde teže, ali ja to i volim. U grupi smo sa domaćinom koji će nam biti i prvi rival 28. juna. Sada će na raspolaganju imati više kvalitetnijih igrača. Najviše se radujem dolasku Lu Đenga, koji je član Tumbakovićevog Šandunga. Lu me mnogo podseća na Dragišu Binića po hitrini i okretnosti a brži je od nekadašnjeg Zvezdinog vihora.

Finale u Južnoj Africi je 6. jula a Kineze zatim put vodi u Italiju – na pripreme i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica.

– Između ostalih–naglašava Dujković – ako je verovati menadžeru u Italiji ćemo se sastati sa Interom, Palermom, Milanom, Juventusom i Udinezeom. Oni će se pripremati za novu sezonu pa to mogu da budu i kombinovani sastavi. U svakom slučaju za kineske olimpijce još jedno ogromno iskustvo.

R. Gvozdenović

[objavljeno: 23.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.