Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 21:42

Srbi slavili u mađarskoj drami: Gocić, Filipović, Pijetlović i Drašović osvojili Kup Evrope

Solnokl posle peteraca do istorijskog trofeja

Veliko slavlje srpskih reprezentativaca Filipa Filipovića, Duška Pijetlovića i Radomira Drašovića i prvi trofej u trenerskoj karijeri Živka Gocića. Solnok je prvi put u svojoj istoriji osvojio Kup Evrope, pošto je posle velike drame i izvođenja peteraca savladao OSC u Budimpešti.

Solnok je doneo prednost od tri gola na revanš (14:11), ali je domaćin u drugom meču >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << slavio sa 11:8, pa je odluka pala posle ruleta. Tamo je zablistao sjajni Viktor Nađ,koji je je odbranio sva tri udarca vaterpolistima OSC-a, dok su sa druge strane pogađali Filipović, Adam Nađ i Akos Konarik.

Domaćin je peterce izborio zahvaljujući fenomenalnom finišu utakmice. Na semaforu četiri i po minuta pre kraja utakmice stajalo 8:8, a onda su igrači OSC-a praktično u tri napada stigli do tri pogotka i izborili penale. Ipak, gosti su napravili prevagu zahvaljujući fenomenalnom Nađu.

Filipović se jedini upisao u strelce od srpskih igrača i to je bio drugi najbolji strelac svoje ekipe sa tri postignuta gola, dok je jedan više dao Konarik. Kod domaćina je Erdelji dao pet, a Salamon dva gola.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.