Srbi se nisu oznojili, a igraće za trofej – u San Sebastijanu mrze penale

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 01:45

Srbi se nisu oznojili, a igraće za trofej – u San Sebastijanu mrze penale

Fudbaleri Majorke prvi su finalisti Kupa kralja.

Ekipa sa Baleara je posle prvog polufinalnog meča bez golova, posle još jednog remija (1:1), produžetaka i potom penal serije (5:4) slavila na "Reale areni" protiv Real Sosijedada.

Tim iz San Sebastijna je bio daleko bolji rival, devet od 23 šuta je išlo u okvir gola protivnika, ali je gostima samo jedan bio dovoljan da ostanu u igri i prođu dalje.

Trener gostiju Havijer Agire je i na ovom meču odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da rotira, pa se tako u startnih 11 nije našao niko od srpskih fudbalera. Mesto među stativama je umesto Predraga Rajkovića zauzeo Dominik Greif.

Slovački golman je vodio Majorku preko Boiroa, Burgosa, Tenerifa, Đirone i sada Sosijedada do meča za drugi trofej kupa u klupskim vitrinima, itekako se oduživši meksičkom stručnjaku na poverenju.

Greif je pred kraj poluvremena odbranio penal Braisu Mendesu, koji je tim promašajem najavio kako će se ovaj dvomeč okončati. Španski vezista je promašio sva tri penala koja je izveo ove sezone i po tom parametru niko od njega nije gori od igrača iz La lige.

Kazna za taj promašaj stigla je već na samom početku drugog poluvremena. Posle haotičnog napada gostiju, lopta se vratila do Haumea Koste od kog je sve krenulo. Bek Majorke je centrirao i na drugoj stativi pronašao Đovanija Gonsalesa koji u 50. minutu dovodi ekipu u prednost.

Radost igrača Majorke trajala je do 71. minuta, pre nego što je egal vratio Mikel Ojarsabal.

Lider Sosijedada je ušao u 63. minutu nakon što je zbog povrede propustio gotovo čitav februar.

Samo osam minuta mu je bilo potrebno da ostavi trag na ovom meču, a za gol mu je asistirao Mendes, tako se donekle iskupivši za promašaj.

Meč je otišao u dodatnih 30 minuta, ali ni tada isprva niko nije dobijao šansu. Tačnije, sve do 107. minuta kada je Nemanja Radonjić zamenio Kajla Larina.

Srpski fudbaler je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, postigavši gol u četvrtoj penal seriji.

Igrači Majorke su svih pet puta bili precizni, dok je jedini promašio Ojarsabal i to u prvoj seriji.

Tako je nastavljen niz Sosijedada, koji ne zna za pobedu u penal seriji još od 1989. godine.

Rival u finalu će im biti bolji iz duela Atletk Bilbaoa i Atletiko Madrida, koji se igra u četvrtak od 21.30 na "San Mamesu".

U prvom meču na "Metropolitanu" je slavio Bilbao (0:1) golom Alehandra Berengera. Finale će se igrati šestog aprila, na Olimpijskom stadionu u Sevili (Kartuhi), po peti put u nizu.

Kup kralja, polufinale

Utorak

Real Sosijedad – Majorka 1:1 (4:5 posle penala, 0:0 prvi meč)

Ojarsabal 71 – Gonsales 50

Četvrtak

21.30 Atletik Bilbao – Atletiko Madrid (prvi meč 1:0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.