Kafkin proces

Izvor: Glas javnosti, 14.Jan.2010, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kafkin proces

Zajednički imenitelj svake pokrenute afere oko nameštanja rezultata u Evropi je sumnja u Srbe i njihova nikada dokazana krivica. Belgijanci su ponovo optužili srpsko-hrvatsku mafiju da je lažirala meč Gent - Lokeren 3. februara 2007. godine, a da su direktni izvršioci nameštanja na terenu bili naši fudbaleri u gostujućem timu Ivan Vukomanović, Jugoslav Lazić i Predrag Filipović.

List „Magazin P“, koji je pokrenuo priču o nameštanju, poziva se na izvore bliske nemačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << istražnim organima. Prema njihovim navodima, mozak operacije bio je poznati Hrvat iz Nemačke Ante Šapina, a prilikom policijskog ispitivanja propevao je njegov saradnik anonimni Srbin, čije se ime još krije od javnosti.

- Utakmica je završena 3:1, a mi smo se kladili na tri stvari: da će domaći tim da pobedi, da će razlika biti najmanje dva gola i da će se na meču postići više od tri gola - ispričao je srpski državljanin.

Ivan Vukomanović u izjavi za Kurir i Glas javnosti tvrdi da će istraga u Belgiji, ako se povede, dokazati njegovu nevinost.

- Izašao sam sa saopštenjem pred medije u kojem sam poručio pravosuđu, policiji i disciplinskim organima Fudbalskog saveza Belgije da pokrenu istragu i da ću im biti na raspolaganju kada god procene da im je potrebna moja pomoć. Porodici i meni je naneta ogromna šteta ovakvim optužbama, pa jedva čekam da istraga počne kako bi se što pre dokazala moja nevinost. Oba kluba su izašla sa saopštenjima u kojima kažu da je objavljeni tekst čista besmislica kojom neće da se bave - kaže Vukomanović.

NJegov saigrač Predrag Filipović negirao je krivicu na balkanski način.

- Kunem se životima sina, supruge i cele familije u Crnoj Gori da nemam ništa sa nameštanjem utakmica. Na tom meču nisam čuvao strelca Žilea, niti poznajem Šapinu. Voleo bih da izađem pred sud i da dokažem svoju nevinost - poručio je Filipović preko belgijskih medija.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.