Srbi osvajaju Bundesligu

Izvor: B92, 25.Avg.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi osvajaju Bundesligu

U petak je počela Bundesliga, ali će tek subota biti posebno interesantna srpskim ljubiteljima fudbala.

Na dva terena bi trebalo da vidimo čak četvoricu naših reprezentativaca, od kojih će dvojica debitovati za nove klubove.

Fudbaleri Ajntrahta još nisu preboleli debakl u Superkupu protiv Bajerna, ali bi rane mogla da zaleči pobeda u Frajburgu.

Srpska kolonija iz Ajntrahta (Jović, Gaćinović, Kostić) gostuje Frajburgu, a kvota da će ga savladati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Frajburg - Ajntraht.

Tim iz Frankfurta gostuje na startu nove sezone u Bundesligi, a trener Adi Hiter bi mogao da prve bodove "napadne" sa trojicom Srba.

Dok je izvesno da će Mijat Gaćinović i Luka Jović biti u startnih 11 u subotu od 15.30, blizu tome je i Filip Kostić.

Kostić je stigao u Ajntraht pre manje od sedam dana na pozajmicu iz drugoligaša Hamburga, ali je već u Hiterovim planovima.

"On je svakako u kombinaciji. Daje mi dodatnu opciju zbog svog stila. Može da igra iza centarfora, a zbog brzine i kreativnosti je odličan i na krilima", rekao je trener Ajntrahta.

Marko Grujić verovatno će debitovati u Bundesligi na meču Herta - Nirnberg, gde je kvota na tim iz Berlina 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Herta - Nirnberg.

Kostiću će ovo biti četvrta sezona u Bundesligi (treći tim posle Štutgarta i HSV), a svake prethodne je beležio napredak u igri.

Ajntraht će u Frajburgu biti oslabljen neigranjem povređenog Hrvata Anta Rebića.

U međuvremenu, u dresu Herte trebalo bi da debituje četvrti srpski reprezentativac iz Bundeslige Marko Grujić.

I on je relativno skoro stigao u Berlin na pozajmicu iz engleskog Liverpula, ali je već impresionirao trenera Pala Dardaija.

"Ozbiljno razmišljam da igra čak u startnoj postavi, jer su prvi utisci veoma dobri", rekao je Mađar uoči duela sa Nirnbergom (15.30).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.