Srbi doneli trijumf Fenerbahčeu (video)

Izvor: MVP.rs, 17.Nov.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi doneli trijumf Fenerbahčeu (video)

Odigrana je poslednja utakmica šestog kola lige Turske.

U šampionatu Turske se neretko dešava da derbi kola bude ostavljen za ponedeljak. Tako je bilo i ovoga puta, pa su se na taj dan sastali gradski rivali - Fenerbahče Ulker i Galatasaraj Liv Hospital. Obe ekipe su u šesto kolo ušle sa po četiri pobede i jednim porazom, a do petog trijumfa je, kao domaćin, došao tim koji sa klupe predvodi srpski strateg, Željko Obradović. Rezultat je bio 85:74.

Nažalost >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << po prave košarkaške sladokusce, neizvesnosti nije bilo, jer je Fener od samog starta nametnuo svoj ritam i tako postepeno podizao stečeno vođstvo. Galatasaraj je konkurentan bio samo za vreme prve četvrtine, a već u drugoj, puleni trenera Obradovića su dostigli prvu dvocifrenu prednost, a prvo poluvreme je okončano rezultatom 50:31.

Nastavak je doneo za nijansu bolju igru Galate, ali, to nije bilo dovoljno da se ugroze plavo-žuti. Tek na minut i po pre kraja gosti su uspeli da spuste zaostatak na jednocifreni. Ali, tada je bilo već kasno, jer su se domaći već u narednom napadu vratili na dvocifreni višak. Nakon toga, Nemanja Bjelica je ukrao loptu, istrčao kontru i moćnim zakucavanjem stavio tačku na ovu utakmicu.

Dva najefikasnija igrača u pobedničkom timu su bili upravo Bjelica i Bogdan Bogdanović. Krilni centar je postigao 18 poena, uz pet skokova, dok je bek učestvovao sa 13 poena, a većinu svojih koševa je postigao u drugom poluvremenu i to u trenutku kada je Galatasaraj stizao rezultat. U poraženom timu se istakao još jedan srpski košarkaš. U pitanju je Zoran Erceg, koji je zabeležio 18 poena i četiri uhvaćene lopte, dok je Vladimir Micov meč završio sa 11 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Naredno kolo TBL-a će se odigrati 22, 23. i 24. novembra.

(foto: Fenerbahçe Ülker / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.