Sramne vesti iz Ciriha: FIFA odredila kazne Švajcarcima, Krstajiću i Kokezi

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sramne vesti iz Ciriha: FIFA odredila kazne Švajcarcima, Krstajiću i Kokezi

Kompletna farsa svela se na skromne novčane packe

Afera nastala provokacijama švajcarskih fudbalera poreklom iz Albanije posle pogodaka u duelu sa Srbijom danas je dobila svoj epilog, a odluka FIFA bez dileme će razočarati kompletnu srpsku javnost.

Granit Džaka i Đerdan Šaćiri kažnjeni su sa po 10.000 franaka, dok će Stefan Lihtštajner morati da izdvoji duplo manji iznos, a sve zbog neprimerene proslave pogodaka.

Pored novčane kazne sva trojica >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << fudbalera dobila su opomenu iz Ciriha od strane Međunarodne fudbalske federacije.

Podsetimo, reprezentativci Švajcarske pogotke su proslavili rukama pokazujući dvoglavog orla, simbol albanske zastave, a pravilnik FIFA za provokacije na političkoj i nacionalnoj osnovi predviđa i do dve utakmice suspenzije.

Ipak, iz svetske kuće fudbala oredelili su se za najblažu kaznu, pa će fudbaleri Arsenala, Stouka i Juventusa selektoru Vladimiru Petkoviću biti na raspolaganju u meču protiv Kostarike zakazanom za sredu od 20 časova.

Novčane sankcije FIFA je odredila i Krstajiću i Kokezi. Selektor Srbije i predsednik FSS-a platiće po 5.000 franaka zbog neprimerenih komentara posle meča, dok će kasa Fudbalskog saveza Srbije biti lakša za još 54.000 franaka zbog neprimerenog ponašanja navijača.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.