Spursi nižu poraze – Alen spektakularno blokirao Vembanjamu VIDEO

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 22:45

Spursi nižu poraze – Alen spektakularno blokirao Vembanjamu VIDEO

Košarkaši Klivlenda savladali su San Antonio 117:115, naneli novi poraz Teksašanima i zaustavili francuskog superstara Viktora Vembanjamu.

To je i bukvalno pošlo od ruke Džeretu Alenu koji je udario spektakualrnu blokadu najvišem igraču lige u momentu kada je ovaj pokušao da zakuca sa dve ruke.

Bio je to najatraktivniji potez sa utakmice u Ohaju i slikovita demonstracija iskustva nad neiskustvom.

Klivlend je daleko ozbiljnija ekipa od Teksašana i to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pokazao na delu, iako oslabljen za povređene Garlanda i Moblija.

Predvođeni Džeretom Alenom (29p) i Karisom Levertom (23p, 4/5 za tri), domaći su diktirali tempo u većem delu meča i uprkos vrlo lošoj šuterskoj partiji Donovana Mičela (17p, 1/10 za tri), uspeli su da ostvare pobedu.

Istakao se ovog puta i rezervista Sem Meril sa 18 poena u koje je "ugradio" pet trojki iz devet pokušaja.

Ostaće, ipak, zapisana kao najjači utisak sa meča fenomenalna blokada Alena nad Vembanjamom u duelu koji je i najviše obeležio utakmicu.

Vembanjama je meč završio sa 24 poena i 10 skokova, s tim da je deset poena ubacio sa linije penala odakle je bio gotovo nepogrešiv (10/11).

Što se same utakmice tiče...

U prvoj deonici bilo je i 14 poena vođstva za goste (12:26), međutim već do poluvremena prednost je prešla na stranu Klivlenda (62:56) koji je odigrao zaista sjajnu drugu četvrtinu.

Još jednom su samo gosti preuzeli vođstvo, kratko u trećoj deonici, a nastavak meča, praktično sve do samog kraja, doneo je daleko bolju partiju Klivlenda.

Alen, Levert, Meril i družina rezultatski su se distancirali od Spursa sredinom poslednjeg perioda kada je bilo i 16 poena prednosti (111:95).

Tada, ipak, dolazi do pada u igri domaćih što gosti koriste da na kraju svedu minus na samo dva poena. San Antonio je završio utakmicu serijom 12:0.

Uzalud, jer su upisali novi poraz, deseti u poslednjih 11 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.