Sprečeno neprijatno iznenađenje: Srbija spasila tri meč lopte i slavila posle 0:2

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 08:00

Sprečeno neprijatno iznenađenje: Srbija spasila tri meč lopte i slavila posle 0:2

Podmlađena ženska seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u Braziliji u trećoj utakmici II sedmice Lige nacija.

Srbija je nadigrala Tajland sa 3:2, po setovima 24:26, 22:25, 25:17, 25:12 i 16:14, posle 129 minuta igre.

Još jednu veoma neizvesnu i iscrpljujuću utakmicu odigrale su seniorke Srbije, ali se na kraju samo računa velika pobeda pred poslednji meč u okviru ove sedmice takmičenja.

Posle dva maratonska meča protiv Japana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Brazila, Srbija nije imala snage da se suprotstavi raspoloženom Tajlandu u prva dva seta. Rano je rival pravio rezultatsku zalihu u oba slučaja i lako je došao do velike prednosti od 2:0.

Iako je u tim trenucima delovalo da će Srbija teško uspeti da se vrati u ovaj meč, izabranice Đovanija Gvidetija su imale drugačije planove. Najpre su pronašle svoju igru u trećem setu, što im je omogućilo da smanje zaostatak, da bi u četvrtom periodu u potpunosti nadigrala rivala i izborile treći taj-brejk u okivru ove sedmice turnira.

Velika borba za svaku loptu i svaki poen vođena je tokom čitavog petog seta. Tako je bilo do rezultata 11:10, u korist Srbije, kada je Tajland serijom od 4:0, stigao do meč lopti. Nije predaja bila opcija za seniorke Srbije, koje su najpre uspele da produže utakmicu, a potom i iskoriste svoju prvu šansu za važan trijumf.

Srbija će poslednji meč u Braziliji odigrati u nedelju, 18. juna protiv Hrvatske, od 2.00 časa po našem vremenu.

U Brazilu će igrati i SAD, Nemačka i Koreja.

Srbija će u Suvonu (27. jun – 2. jul) igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. U Koreji će pored domaćina još igrati SAD i Poljska.

Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preokret odbojkašica Srbije protiv Tajlanda

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2023

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je jutros u Braziliji selekciju Tajlanda sa 3:2 (24:26, 22:25, 25:17, 25:12, 16:14), u trećoj utakmici druge sedmice Lige nacija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.