Sprečen pokušaj krijumčarenja - Pampers pelene pune zlata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2022, 09:57

Sprečen pokušaj krijumčarenja - Pampers pelene pune zlata

Carinici su 8. avgusta 2022. godine, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara, navodi se u saopštenju Carine.

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil ''volkswagen passat'' švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Njagova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima ''Franc Jozef'', kao i lančića i prstenja.

Кako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pelene pune zlata na Preševu

Izvor: RTS, 09.Avg.2022

Dvoje putnika na graničnom prelazu Preševo pokušali su da u pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara, saopštila je Uprava carina. . Carinici su prekršaj otkrili kada je na ulaznoj strani prelaza Preševo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.