Sportski izazov u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sportski izazov" u Somboru

U okviru druge po redu Evropske nedelje sporta u Srbiji, u Somboru održana sportska manifestacija, "Sportski izazov" što podrazumeva istovremeno učešće što većeg broj građana u različitim sportskim aktivnostima

Bicikliste, karatiste, fudbalere, rvače, šahiste, ronioce, sportske plesače, košarkaše, aktivne sportiste i rekreativce, trenere i sportske radnike na jednom mestu okupio je "Sportski izazov", zajednička manifestacija osmišljena sa ciljem promocije sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zdravih stilova života.

"Ja se bavim sportom koji se zove florbol. Važno je da se bavimo sportom da bi tračali, da bi se rekreirali i da ne bi sve vreme sedeli za kompjuterima i telefonima", rekao je Matija Ivošev.

Irina Sabljić voli sport i redovno odlazi na treninge.

"Ja se bavim karateom dosta dugo, zahvaljujem se mom treneru što me naučio i preporučujem da se bavite sportom", naglasila je Irina.

"Volim šah zato što se družim i razmišljam", rekao je najmlađi šahista Maksim Stričević.

Sombor je jedan od osam gradova u Srbiji u kojem se, u okviru evropske nedelje sporta, održava ovakva manifestacija.

"Želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta koji su prepoznali značaj i kvalitete grada Sombora te da smo dobili mogućnost da organizujemo ovu manifestaciju. Cilj ove manifestacije je da uključimo što veći broj naših građana u fizičku aktivnost i podignemo svest o tome koliko je bitno da se dete već od malih nogu počne baviti sportom a kasnije i da ostane u sportu", istakla je Antonija Nađ Kosanović, član gradskog veća grada Sombora za sport i omladinu.

"Sportski savez grada Sombora je tehnički organizator ove manifestacije na koju se danas odazvalo oko hiljadu učenika,sportista, nastavnika, sportskih stručnjaka, pratilaca... Ova energija, ova sreća i radost dečija, nemaju cenu", naglasio je Milan Stakić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora.

"Sportski izazov" je ujedno bio prilika i za upoznavanje sa novim sportovima, klubovima i sportskim aktivnostima sa zajedničkim ciljem podizanja svesti o važnosti sporta i fizičkih aktivnosti za sve generacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.