Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 13:12

Sporting se već opekao na Famalikao

Srđan Babić, Andrija Luković i drugovi jedini su uz Porto zatresli mrežu Lavova dva puta na jednoj prvenstvenoj utakmici ove sezone

Zastao je Sporting na kratko, ali se ništa dramatično nije promenilo. Nerešen ishod i primljen gol u 90. minutu protiv Moreirensea nije doveo do zaokreta i drame, već je samo usporio Lavove. I dalje je Sporting neporažen i hita ka besprekornom učinku u sezoni i stavljanju prve šampionske krune na glavu od 2002. godine.

Izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rubena Amorima igraju najdopadljiviji fudbal u zemlji omeđenoj Španijom. Ubitačni napred, čvrsti kao granit pozadadi, ali i njima se dešavaju propusti. Savršena sezona ne postoji, oscilacije moraju da postoje, ali za podizanje trofeja treba da se svedu na minimum. To je Sporting i učinio. U derbijima je igrao tvrdo, a na manjim utakmicama dopadljivo i lepršavo.

Kada Lavovi budu skinuli preteško breme koje nose na leđima 19 godina, tada će se, verovatno, i okuražiti da uvek igraju na gol više. Porto, prvi pratilac, biće ponovo na razdaljini od osam stopa ukoliko Sporting nadigra Famalikao na Žoze Alvaladeu (21.00).

21.00: (1,45) Sporting (4,20) Famalikao (8,00)

Napašće Lavovi svim raspoloživim snagama Famalikao u Lisabonu. Prošlogodišnje prijatno iznenađenje Primeire je u prvom delu sezone otkinulo bodove Sportingu na Munisipalu. Bio je to jedan od uzbudljivijih duela u aktuelnoj sezoni Primeire. Lavovi su promašili penal, dva puta su vodili i dva puta ispuštali prednost. Domaćinu je bod doneo Robert u 89. minutu, a Sportingu, to jest Palinji, je samo minut kasnije glavni arbitar poništio pogodak nakon konsultacije sa VAR tehnologijom.

Famalikao je Sportingov dužnik. Četa Rubena Amorima će večeras biti na ispitu zrelosti. Na Žoze Alvaladeu će se razjasniti da li su Lavovi izvukli pouke i jesu li spremni da postanu šampioni. Pokleknu li, šampionska trka bi neočekivano mogla da postane zanimljiva pošto su Porto i Benfika u velikoj seriji.

Jurcaju najmoćniji klubovi Portugalije za Sportingom, ali ne uspevaju da ga uhvate. A u sličnu trku, samo za Zmajevima i Orlovima upustila se Braga. U “Kamenolom” stiže Belenenses (18.30), koji se poput Famalikaa bori za opstanak. Muči se Braga, posustaje, ali odbija da potpiše kapitulaciju i priohvati četvrtu poziciju. Želja joj je Liga šampiona, a da bi do nje stigla, ne sme pasti na ovom ispitu.

Mečeve Braga – Belenenses i Sporting - Famalikao možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 26. KOLO

Petak

Portimonense - Gimarais 3:0 (1:0)

/Posinjolo 5, Dener 64pen, Beto 67/

Subota

Maritimo - Farense 1:0 (1:0)

/Alipur 43/

Boavista - Rio Ave 3:3 (2:1)

/Nžie 3, 13, Ronan 82ag - Želson 10, Mane 70, Koentrao 90+3/

Tondela - Porto 0:2 (0:1)

/Martinez 19, Taremi 83/

Fereira - Benfika 0:5 (0:3)

/Gonkalves 38, Silva 45, Seferović 45+8, 78, Nunjez 89/

Nedelja

16.00: (2,15) Žil Visente (3,05) Moreirense (3,90)

16.30: (1,87) Santa Klara (3,45) Nasional (4,40)

18.30: (1,42) Braga (4,50) Belenenses (8,00)

21.00: (1,45) Sporting (4,20) Famalikao (8,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.