Sporting ni iz treće nema rešenje za Atalantu

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 21:49

Sporting ni iz treće nema rešenje za Atalantu

Osmina finala Lige Evrope kreće iz Lisabona gde su fudbaleri Sportina i Atalante odigrali bez pobednika (1:1) u prvom meču.

Dve ekipe su se sastale i u grupnoj fazi, a više uspeha je imao italijanski predstavnik – pobeda i remi.

Trener domaćeg tima Ruben Amorim je nastavio da rotira kada su evropski mečevi u pitanju. Na klupi je ostao najbolji igrač tima Viktor Đokereš, dok zbog povreda nije mogao da računa na standardne prvotimce Gonsala Inasija i Pedra Gonsalveša, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i prvog čuvara mreže Antonija Adana.

Uprkos problemima sa povredama i neuspesima u ranijim okršajima sa timom iz Bergama, Sporting je u ranoj fazi meča stigao do prednosti.

Igrao se 17. minut kada je Trinkao sjajno video prostor i proigrao Paulinja, koji je postigao svoj prvi gol posle mesec i po dana borbe za povredom.

Atalanta, koja je igrala bez De Ketelara i Kopmajnersa od prvog minuta, je odmah krenula po izjednačenje. Šest minuta kasnije Emil Holm je probio u protivniči šesnaesterac i pogodio stativu iz dobre pozicije.

Nastavili su se napadi gostiju, ali će gol postići iz greške igrača Sportinga. Konkretno štopera Eduarda Kvarežme koji je preslabo odigrao povratnu loptu, očekivavši da će je pokupiti kapiten Sebastijan Koates koji će kasnije i sam pogađati okvir gola.

Situaciju je iskoristio Ademola Lukman koji je pritisnuo golmana Sportinga, a ovaj izbio loptu tek do Mirančuka. Rus ju je dodao do Đanluke Skamake, koji je najpre zalomio protivnika i potom zatresao mrežu za izjednačenje i ispostaviće se postavljanje konačnog rezultata u 39. minutu.

Atalanta je mogla i do pobede, El Bilal Ture je "makazicama" postigao gol za preokret u 86. minutu, ali je on odmah poništen zbog ofsajda.

Revanš u Bergamu je na programu 14. marta.

Liga Evrope, osmina finala

Sreda

Sporting – Atalanta 1:1 (1:1)

Paulinjo 17 – Skamaka 39

Četvrtak

18.45 Roma – Brajton

18.45 Karabak – Bajer Leverkuzen

18.45 Sparta Prag – Liverpul

21.00 Milan – Slavija Prag

21.00 Benfika – Rendžers

21.00 Frajburg – Vest Hem

21.00 Marsej – Viljareal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.