Sport uživo: Ivanović u Barseloni?

Izvor: RTS, 31.Maj.2013, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Ivanović u Barseloni?

Branislav Ivanović primećen u Barseloni. Nagađanja su počela... Mario Baloteli je bio sve, samo ne diler droge. Do sada. Rumunski Luis Suarez. Žvaka vredna pola miliona evra. Selektor Mihajlović objavio spisak pred meč sa Belgijom. Valdez ostaje na Kamp Nou naredne sezone. Nemanja Matić na meti Čelsija. Darko Stanić najbolji golman rukometne Lige šampiona.

15.05 - Evropska rukometna federacija obelodanila je idealnu postavu Lige šampiona za sezonu 2012/2103, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se mesta našlo i za Darka Stanića. Golman Metalurga je osvojio najviše glasova u anketi na zvaničnom sajtu EHF-a, u konkurenciji četiri golmana koja je odabrao stručni žiri. U anketi je učestvovalo oko 20.000 zaljubljenika u rukomet. Pored srpskog golmana u timu se nalaze i Filip Jiha (Kil), Daniel Narcis (Kil), Laslo Nađ (MKB Vesprem), Anders Egert (Flensburg), Ivan Čupić (Kelce), Žulen Aginagalde (Atletiko Madrid), i Ištvan Šuc (Vesprem).

14.45 - Nemanja Matić će svakako naplatiti sjajnu sezonu koju je odigrao za Benfiku. Preko noći je postao jedan od najtraženijih fudbalera na svojoj poziciji u Evropi, a najnoviji klub koji je pokazao interesovanje jeste Pari Sen Žermen. Parižani su konačno pokorili Francusku, ali su im i apetiti porasli pred narednu sezonu. „Sveci" će učinti sve da dovedu vezistu Porta Fernanda a ako u tome ne uspeju, okrenuće se Matiću. Treći na listi želja PSŽ-a jeste igrač brazilskog Korintijansa Paulinjo.

14.20 - Roberto Karlos je prošle godine završio raskošnu fudbalsku karijeru, a već je uspeo da dogura do drugog trenerskog angažmana. Prvo je bio, istina kratko, trener Anžija, pre nego što je postao sportski direktor kluba iz Mahačkale. Sada je Brazilac dogovorio dvogodišnju saradnju sa turskim Sivasom. Ovaj klub je prethodno prvenstvo završio na 12. mestu. Roberto Karlos ima iskustvo igranja u Turskoj, jer je dve godine sa velikim uspehom nosio dres Fenerbahčea.

14.05 - Luis Suarez je na konferenciji za mediji na okupljanju reprezentacije Urugvaja govorio o svojoj budućnosti. Uticajna i upućena „Marka" je ranije prenela vest o dogovoru fudbalerovog agenta Perea Gvardiole, brata Pepa Gvardiole, i predsednika Real Madrida Florentina Pereza. Navodno, čeka se samo pristanak Liverpula. "Nemoguće je reći 'ne' Real Madridu. Mislim da je vreme za promenu idealno. U Engleskoj patim, jer me uglavnom gledaju kroz prizmu nekih mojih poteza, a ne toliko kao fudbalera", rekao je Surez. "Teško mi je u Engleskoj, jako teško... Svako ima svoje granice i mislim da sam ja došao do svoje. Porodica mi je najvažnija, a i ona pati".

13.45 - Golman Barselone Viktor Valdes ipak će i naredne sezone braniti boje katalonskog kluba. Čuvar mreže je još ranije objavio da neće produžavati ugovor sa ovim klubom, koji ističe 2014. godine, i svi su ga već videli na izlaznim vratima. Mediji su ga već preselili u prebogati Monako, međutim... „Dugujem objašnjenje navijačima zbog čega ne želim da produžim ugovor. U ovom klubu je pritisak na golmanima veliki i težak. Psihološki sam iscrpljen i osećam da se moj ciklus u klubu završava 2014. godine. Ovo nema veze sa novcem", rekao je Valdes na konferenciji za novinare. „Osećam se počastvovano jer klub želi da produžimo saradnju, ali moja odluka je konačna. Nosiću časno Barsin dres sve dok mi ne istekne ugovor. Mislim da klub ima dovoljno vremena da pronađe dobrog naslednika". Valdes, koji je Barselonu nazvao „drugom kućom", debitvao je za ovaj klub 2002. godine.

13.25 - Selektor Srbije Siniša Mihajlović objavio je danas spisak fudbalera na koje računa za kvalifikacioni meč protiv Belgije.

13.10 - Adidas je predstavio dresove Real Madrida za narednu sezonu. Kao manekeni su poslužili Ćabi Alonso, Alvaro Arbeloa i Marselo.

13.00 - Sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo suspendovan je na devet meseci jer je, nakon utakmice sa valensijenom, ramenom odgurnuo sudiju Aleksandra Kastra. Predsednik disciplinske komisije francuske lige Paskal Garibijan nije imao milosti prema Brazilcu, i nije uzeo kao olakšavajuću okolnost to što je Leonardo, zapravo, samo pokušavao da imitira situaciju sa terena u kojoj je, prema njegovom mišljenju, sudija doneo pogrešnu odluku.

12.40 - „Morate da grizete na terenu" je motivaciona mantra kojoj treneri vrlo često pribegavaju uoči velikih mečeva. Nažalost, neki fudbaleri je shvataju suviše doslovno. Poslednje kolo rumunskog šampionata nije donosilo odluku u vezi sa šampionom ili putnicima u niži rang, ali jeste u vezi sa pozicijama koje vode u Ligu Evrope. Ovo mesto jurila su tri tima, Panduri, Petrolul i Astra. Najzanimljivijeje bilo na meču između Petrolula i Gaz Metana, kome utakmica nije donosila previše. Meč je završen sa čak šest crvenih kartona, od kojih su gosti dobili tri u maratonskoj sudijskoj nadoknadi vremena od 15 minuta. Golman domaće ekipe Mirčea Bornesku je zasenio sve incidente na fudbalskim terenima koje smo videli ove sezone. On je Taera El Bavaba, igrača gostujućeg tima kiji je izležavanjem pokušvao da „ukrade" koji minut, ujeo nekoliko puta. Na kraju je, ako je to uopšte važno, Petrolul izborio igranje u Evropi naredne sezone.

12.20 - Neimenovani kupac je platio 390 hiljada funti za žvaku koju je Aleks Ferguson žvakao na svom poslednjem meču u karijeri. U utakmici odigranoj 19. maja, protiv Vest Bromvič Albiona, rezultat je bio 5:5.

12.05 - Otimanje Totenhema i Real Madrida oko Gereta Bejla uveliko traje. Britanski mediji govore o pregovorima „pevaca" i sjajnog Velšanina oko nastavka saradnje. Navodno, ofanzivni vezista zahteva nedeljnu platu od 234 hiljade evra (trenutno dobija 130 hiljada). Rukovodstvo kluba sa Vajt Hart Lejna je spremno, kako bi sakupilo potreban novac, da se odrekne ne malog broja fudbalera. Predstojećeg leta ugovor ističe Dejvidu Bentliju (zarađuje nedeljno 59.000 evra) i Vilijamu Galasu (70.000), pa je jasno da sa njima neće biti nastavljena saradnja po svaku cenu. Da bi zadržao Bejla, Totenhem će rado prodati i Emanuela Adebajora, Benou Asu Ekota, Džeka Livermora, Toma Hadlstona i Eurelja Gomeša. Ukoliko zaista i uspeju da prodaju navedene igrače, uštedeli bi gotovo 20 miliona evra na godišnjem nivou.

11.45 - Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će Srpska napredna stranka preuzeti Radnički i najavio finansijsku pomoć tom fudbalskom klubu. Da podsetimo, Radnički je tokom celog prolećnog dela sezone bio u žiži javnosti zbog katastrofalne finansijske situacije. Nišlije čak nisu ni odradile pripreme uoči prolećnog dela sezone."Stranački preuzimamo odgovornost za fudbalski klub Radnički uz pomoć predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vućića", rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić, Perišić koji je i predsednik Gradskog odbora SNS, najavio je da će sledeće nedelje biti Skupština kluba i rekao da očekuje da će na čelo Radničkog doći jedan od lidera te stranke u Nišu, Darko Bulatović. Takmičenje u Superligi Radnički iz Niša je završio na 12. mestu na tabeli.

11.35 - Tviter se "zapalio", engleski mediji, uvek naklonjeni bombastičnim i preteranim naslovima, govore o selidbi Branislava Ivanovića u Barselonu. Povod za ovakve tvrdnje nađen je u Ivanovićevoj poseti katalonskoj prestonici. Naime, srpski reprezentativac je viđen u restoranu "Kasa Fuste", koji se inače nalazi u neposrednoj blizini stadiona Kamp Nou. Neki od najuticajnijih medija na Ostrvu i Španiji sada govore o želji Blaugrane da udomi, pored davno skautiranog Davida Luiza, i Baneta Ivanovića. A možda se Ivanović jednostavno vratio u Barselonu kako bi ponovio ovo...

11.25 - Doušnik italijanske policije, na suđenju narko mafiji, svedočio je da je fudbaler Milana Mario Baloteli 2010. godine dilovao drogu. Armando De Rosa, kako je ime svedoku, govorio je kako je Baloteli pre tri godine posetio Napulj i ozloglašenu četvrt Skampiju, poznatu po prisnim odnosima sa mafijom. "Pitali smo klijente da li ga prepoznaju (Balotelija), ali oni nisu imali pojma ko je on", rekao je De Rosa. Baloteli je brže-bolje demantovao ove navode, istakavši da nije bio svestan kriminalnih veza u regionu. Kontroverzni fudbaler smatra da se njegovo ime „provlači" kroz medije kako bi se povećao interes za pomenuti slučaj. "Hahahaha, kažu da sam plaćao prostitutke, sledeći put će reći da sam primao...", napisao je Baloteli na Tviteru, potom obrisao pomenuti 'tvit' i objavio novi: "Sram vas bilo. Ne koristite me kako bi privukli publiku".

11.10 - Gradske vlasti u Rio de Žaneiru potvrdile su da će prijateljska utakmica između reprezentacija Brazila i Engleske biti odigrana 2. juna na renoviranoj Marakani. Stadion je dobio neophodan sertifikat za upotrebu, iako se dan ranije pojavila informacija da bi meč mogao da bude otkazan jer Marakana ne ispunjava sigurnosne kriterijume za odigravanje utakmica. Marakana je izgrađena 1950. godine za potrebe prvenstva sveta, a renovirana je zbog Mundijala 2014. godine. Kultni brazilski stadion je jedan od šest arena na kojem će u junu biti organizovan Kup konfederacija.

10.50 - Članice Svetske fudbalske federacije odobrile su strože kazne za rasizam na utakmicama prema kojima bi klub, zbog ozbiljnih prekršaja, mogao da bude izbačen u niži rang takmičenja. Fifa je takav predlog izglasala većinom od 99 odsto, na kongresu u Mauricijusu, a predsednik te organizacije Sep Blater rekao je da se "sada nešto radi" po pitanju rasizma. Prema novim pravilima, za prvi manji prekršaj klubovi će biti upozoreni, novčano kažnjeni ili će igrati određeni broj utakmica pred praznim tribinama. Za ponovljene ili ozbiljne prekršaje, kazna će biti oduzimanje bodova, isključenje sa turnira ili izbacivanje u niži rang takmičenja. Takođe, članice Fife donele su odluku da će fudbaleri ili čelnici klubova koji budu proglašeni krivim za uvrede na rasnoj osnovi, biti suspendovani na pet utakmica.

10.40 - Članice Svetske fudbalske federacije odobrile su strože kazne za rasizam na utakmicama prema kojima bi klub, zbog ozbiljnih prekršaja, mogao da bude izbačen u niži rang takmičenja. Fifa je takav predlog izglasala većinom od 99 odsto, na kongresu u Mauricijusu. Takođe, članice FIFA donele su odluku da će fudbaleri ili čelnici klubova koji budu proglašeni krivim za uvrede na rasnoj osnovi, biti suspendovani na pet utakmica.

06.10 - U 5. utakmici finala plej ofa Istočne konferencije NBA lige Majami je jutros na svom terenu savladao Indijanu sa 90:79 (19:23, 21:21, 30:13, 20:22) i poveo sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Simultankom u trećoj deonici utakmice Lebron Džejms je Majamiju širom otvorio vrata ka tituli prvaka Istočne konferencije i trećem uzastopnom učešću u velikom finalu plej ofa.Indijana je vodila do početka treće četvrtine (46:40), ali je Majami za 11 minuta serijom od 30:10 prelomio utakmicu.

00.10 - Šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, na terene Rolan Garosa izlaze šestoro predstavnika Srbije - Janko Tipsarević, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski igraju singl mečeve, Viktor Troicki i singl i dubl, dok Jelena Janković i Nenad Zimonjić nastupaju u dublu. Ceo program, međutim, zavisi od vremenskih uslova nakon što je proteklih dana kiša zadavala velike probleme organizatorima drugog gren slema sezone.

00.00 - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Vojvodinom da je za njegov tim od velikog značaja što je polufinalna serija plej-ofa Superlige Srbije završena u dve utakmice.Trener aktuelnog šampiona naveo je da su crno-beli na večerašnjem meču u svim segmentima igre dominirali (82:61). "To se, pre svega, odnosi na prvu četvrtinu, koja je u dobroj meri odredila tok utakmice. Kada kažem dominirali, mislim na sam način igre u odbrani, na veliki broj kontranapada koji se iz takvog načina igre u defanzivi otvorio. Praktično, posle takve naše igre bilo je vrlo teško da se ekipa Vojvodine vrati u utakmicu. Odlična kontrola ritma, tempa igre i sa tog aspekta sam jako zadovoljan. Čekamo sada protivnika u finalnoj seriji, koja možda počne već u nedelju, naravno ako to bude Crvena zvezda."

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.