Spolstra: Batler i Adebajo su pogonsko gorivo za mlađe

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 08:28

Spolstra: Batler i Adebajo su pogonsko gorivo za mlađe

Košarkaši Majamija nastavili su seriju sjajnih mečeva u finalnoj seriji plej-ofa na Istoku.

Izabranici Erika Spolstre su poveli sa 3-0 u seriji protiv nosioca broj jedan na Istoku i sada su na pobedu od "čišćenja" i velikog NBA finala u kojem im se smeši okršaj sa Denverom.

Bam Adebajo nije jedini košarkaš na kog Spolstra može da se osloni.

U pobedi od 128:102, u meču broj tri, blistali su neki drugi, mlađi momci, pre svih Gejb Vinsent koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigao rekordnih 29 poena uz šut iz igre 11/14.

"U pitanju su njegova samouverenost i agresivnost. I čitanje igre. Imao je izuzetan uticaj i u protekloj utakmici, a posebno u ovoj. U jednoj utakmici imao je četiri poena, sada 29. Takođe ima i tu emotivnu stabilnost, on vidi pored sebe igrače kao što su Batler ili Adebajo, koji su savršeni modeli i kao mlad igrač zna da je sve u tome da ima uticaja i da je stvar u pobeđivanju i pravoj igri na obe strane terena. To je teško za mladog igrača jer se sve nekako zasniva na tome koliko ste postigli poena", kaže Spolstra.

Dankan Robinson je ulaskom sa klupe postigao 22 poena, Kejleb Martin je dodao 18, oni su dali ton igri Hita.

Zvezda tima, Bam Adebajo oseća da je ovo vreme Majamija i da je vera u uspeh glavna stvar.

"Verovanje je jedna stvar. To verovanje da možemo da pobedimo. Da možemo da budemo tim broj jedan u ligi. Znate, vera je stvarna i imamo silnu volju da pobeđujemo", kaže Adebajo.

Spolstra je sa druge strane rekao i da je jako važno da Adebajo i Batler daju ton celoj grupi.

"Džimi i Bam su pogonsko gorivo. Oni pune ove mlađe momke samopouzdanjem. I znaju da oni moraju da imaju uticaja na sve u ekipi, sve vreme. Želite da tim momcima ulijete nadu i da uživate u uspehu nekog drugog, a za to je potrebna emocionalna stabilnost. Tu je mnogo pritiska i ti glasovi iz vas izbijaju na različite načine. Ali ti momci sve to imauju, vidtie neke momke kako izrastaju u nešto posebno i u stanju su da podignu svoju igru. To se dešava samo ako vaši vodeći igrači žele tako nešto", zaključio je trener Majamija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.