Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 20:22

Split u dominantnom maniru obezbedio opstanak u ABA ligi: Sparsi zaleđeni na -30 u majstorici baraža

Ekipa Mileta Karakaša ubedljivim trijumfom u trećem i odlučujućem meču obezbedila status u društvu najboljih timova Jadrana

Iznenadili su Sparsi ekipi Splita u prvoj utakmici, te su došli do brejka. Nisu uspeli da ga odbrane na svom terenu, Žuti su bili ubedljivi u drugoj utakmici. Sve je stalo u majstoricu, a borba za status u prvoj ABA ligi okončana je ubedljivim trijumfom Splićana u dvorani Gripe - 90:60 (19:16, 28:10, 21:18, 22:16).

Ispostavilo se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da je druga deonica bila ključna. Splićani su na pravi odmor otišli sa tri poena prednost, da bi drugi kvartal dobili sa ubedljivih 28:10, te u na veliku pauzu otišli sa 21 poenom prednosti. Domaćin je u nastavku bez većih problema održavao prednost, uspeo i da je uveća za tri poena pre odlazak na poslednji odmor, pa je na kraju sastav iz Sarajeva pretrpeo težak poraz.

Sjajna raspodela poena u pobedničkom sastavu, 13 poena je ubacio Mateo Kedžo, pola koša manje dodao je Roko Leni Ukić, dok je do 11 brojao Toni Perković. Svi igrači koji su se našli u protokolu izašli su na teren i upisali se u listu strelaca, pa tako i srpski internacionalci. Marko Luković je za oko 16 minuta ubacio šest poena uz tri asistencije i dva skoka, dok je Ilija Đoković takođe brojao do šest, uz dve asistencije i jednu uhvaćenu loptu.

Sa druge strane su po 11 poena postigli Kenan Kamenjaš (7sk) i Nedim Buza.

Ekipa iz Sarajeva je tako propustila veliku priliku da se domogne ABA lige, pa je Split kompletirao sastav regionalnog šampionata za narednu takmičarsku godinu. Pored Žutih, gledaćemo i Crvenu zvezdu, Budućnost, Igokeu, Mornar, Cedevita Olimpiju, Megu, Partizan, FMP, Zadar, Cibonu, čačanski Borac, Krku i Studentski centar.

ABA LIGA - BARAŽ (MAJSTORICA)

Četvrtak

Split - Spars 90:60

/Kedžo 13 - Kamenjaš, Buza 11/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.