Spisak reprezentacije Engleske: Debituju Dani Ings i tinejdžerska senzacija iz Totenhema! Nema Staridža

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak reprezentacije Engleske: Debituju Dani Ings i tinejdžerska senzacija iz Totenhema! Nema Staridža

Roj Hodžson eksperimentiše. Može mu se...

Vreme je za eksperimente. Engleska je početkom septembra osigurala plasman na Prvenstvo Evrope, zbog čega Roj Hodžson oseća takvu komociju da iz državnog tima izostavi i jednog od najboljih napadača koje Ostrvljani imaju u ovom trenutku - Danijela Staridža.

Špic Liverpula se tek oporavio od od povrede kuka, a onda je zablistao prilikom povratka na teren, postigavši dva gola u pobedi nad Aston Vilom, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Brendan Rodžers i Hodžson su se složili da bi ga trebalo lagano uvoditi u ritam. Zato: Stardiža najpre neće biti u večerašnjem okršaju Crvenih i Siona u drugom kolu Lige Evrope, a izostaće i sa utakmica koje Gordi Albion igra protiv Estonije (9. oktobra) i Litvanije (12. oktobra) na kraju kvalifikacija koje su već uspešno odrađene.

Najbolji način da Danijela imamo zdravog za novembarske mečeve protiv Španije i Francuske jeste da na njega ne računamo u oktobarskim duelima. Možemo bez Stardiža da preživimo naredne dve utakmice. Nadamo se da će se sledećeg meseca vratiti u reprezenatciju oporavljen i u sjajnoj formi“, poručio je Roj Hodžson.

Za razliku od duela sa San Marinom i Švajcarskom pre mesec dana, u reprezentaciju su se vratili Adam Lalana, Fil Džons i Rajan Bertrand. Zato su debitantski poziv dobili Dani Ings iz Liverpula i Dele Ali, tinejdžerska senzacija iz Totenhema, koga je nedavno čuveni Gari Lineker opisao rečima „Engleska je konačno dobila momka koji zna da igra fudbal“.

Ingsov poziv možda i nije iznenađenje, jer je u dresu ekipe sa Enfilda nastavio da postiže golove , dokazao se i u mladoj reprezentaciji, međutim, svetla su sad usmerena ka 18-godišnjem vezisti Totenhema, Dele Aliju, koji je zimus prešao iz MK Donsa na Vajt Hart Lejn za 6.500.000 evra, a ove sezone posle samo osam utakmica dobio poziv u seniorsku selekciju-

Svi u stručnom štabu reprezentacije smo impresionirani onim što smo videli od Alija. Ostalo je manje od godinu dana do EP u Francuskoj i ovo je sjajna prilika i za njega i za nas da se upoznamo što bolje. Veliki je talenat“, kratko će Roj Hodžson.

Na spisku selektora za mečeve sa Estonijom i Litvanijom su:

Golmani: Džo Hart (Mančester Siti), Džek Batlend (Stouk), Tom Hiton (Barnli);

Defanzivci: Rajan Bertrand (Sautempton), Geri Kejhil (Čelsi), Natanijel Klajn (Liverpul), Kiron Gibs (Arsenal), Fil Džagelka, Džon Stouns (Everton), Fil Džons, Kris Smolin (Mančester junajted);

Vezisti: Dele Ali (Totenhem), Ros Barkli (Everton), Majkl Kerik (Mančester junajted), Adam Lalana, Džejms Milner (Liverpul), Aleks Okslejd Čembrlejn (Arsenal), Džondžo Šelvi (Svonsi), Rahim Sterling (Mančester Siti);

Napadači: Dani Ings (Liverpul), Heri Kejn (Totenhem), Vejn Runi (Mančester junajted), Džejm Vardi (Lester) i Tio Volkot (Arsenal).

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.