Spisak Slovenije: Dragić se vratio, igraju osmorica sa Evrobasketa!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Nov.2017, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak Slovenije: Dragić se vratio, igraju osmorica sa Evrobasketa!

Šampion Evrope kreće u kvalifikacije za Mundobasket

Spisak košarkaša na koje računa u kvalifikacijama za Mundobasket je objavila i Slovenija. Šampion Evrope ne računa na četvoricu igrača sa prethodnog Evrobasketa, ali računa na osmoricu  reprezentativaca sa tog prvenstva.

Novi selektor Rado Trifunović je na spisak za kvalifikacione duel protiv Belorusije i Španije stavio 14 košarkaša. Nema najboljeg igrača Gorana Dragića koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se oprostio od reprezentacije, ali se zato vratio njegov brat Zoran. On nije učestvovao na Evrobasketu, a dobio je dozvolu milanskog Armanija jer u italijanskom klubu ne računaju ozbiljno na njega. Od evroligaša su tu još Edo Murić iz Anadolu Efesa i mladi debitant Juraj Macura koji je član Baskonije ali nije u prvom timu španskog kluba.

Iz šampionskog tima sa Evrobasketa su tu Jaka Blažič koji igra sjajno u Andori, Klemen Prepelič iz Levaloa, Vlatko Čančar iz Mege, kao i Žiga Dimec, Saša Zagorac, Matic Rebec i Gašer Vidmar.

Zbog obaveza u svojim klubovima, nisu mogli da se odazivu Luka Dončić, Aleksej Nikolić i Entoni Rendolf.

Spisak Slovenije:

Jaka Blažič (Andora), Vlatko Čančar (Meka Bemaks), Žiga Dimec (Krka), Zoran Dragić (Armani), Gregor Horvat (Olimpija), Miha Lapornik (Laško), Jurij Macura (Baskonija), Edo Murić (Anadolu Efes), Klemen Prepelič (Levaloa), Matic Rebec (Jenisej), Luka Rupnik (Fuenlabrada), Žan Mark Šiško (Ilirija), Gašper Vidmar (Banvit), Saša Zagorac (Šopron)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Šampion Evrope bez Dončića i Rendolfa ka SP

Izvor: B92, 13.Nov.2017

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Rado Trifunović saopštio je spisak od 14 igrača za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019...Aktuelni šampion Evrope nalazi se u teškoj grupi sa selekcijama Španije, Crne Gore i Belorusije...Najbolje tri selekcije idu u narednu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.