Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2021, 20:44

Spisak Francuske za EURO: Povratak otpisanog Benzeme!

Posle više od pet godina

Jutros najavljeno, sada zvanično – Karim Benzema vratio se u reprezentaciju Francuske posle bezmalo šest godina otkako je poslednji put nosio dres Trikolora pre nego što je izbačen!

To je na zvaničnoj konferenciji za novinare potvrdio selektor Didije Dešan.

“Da, vratio se. Zašto se ne bi vratio? Niko nema mogućnost da vrati vreme unazad i promeni sve što se dešavalo. Moramo da razmišljamo o sadašnjosti i onom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što će biti u budućnosti. Čeka nas veliki cilj, jako važan cilj“, rekao je Dešan i dodao:

“Videli smo se i pričali, jako dugo. Posle toga, dugo sam razmišljao i doneo odluku koju sam doneo. Neću da otkrijem ni reč naše priče, to je između nas“.

2015 - Karim Benzema with French National team ????????:

81 caps

27 goals - 10th highest tally

Last cap and goals with les Bleus on 8 October 2015 against Armenia ????????

Resurrection? pic.twitter.com/CaUz2fh05N

Našao se tako Benzema na listi od 26 igrača koju je izdiktirao selektor Didije Dešan. Benzema je u karijeri odigrao 81 meč za Trikolore i postigao 27 golova, a od 2015. godine nije nosio dres nacionalnog tima kada je dao dva gola Jermeniji. A, onda je došlo do skandala koji ga je ostavio bez reprezentativnog dresa.

Francuska je danas svetski šampion i bez njegove pomoći, ali Karim sa 33 godine igra vrhunski fudbal, dao je 29 golova i upisao osam asistencija na 45 utakmica ove sezone.

Sada će Dešan biti pod pritiskom da uklopi Karima Benzemu u tim, pored Kilijana Mbapea i Antoana Grizmana. A kakva će tek biti poslastica prva utakmica Francuza protiv Nemačke koja je zakazana za 15. jun!

Na spisku se pored Benzeme nalaze Kunde i Tiram, ali nema Marsijala i Kamavinge.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.