Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2020, 17:12

Spiridonović precrtan u Pogonu - ostavio je ekipu na ledu

Ofanzivnog vezistu otpisala svlačionica, kao i razočarani trener Kosta Runjaić

Pogon do kraja sezkne ne računa na Srđana Spiridonovića, koji je još ranije od strane predsednika kluba Jaroslava Mročeka indirektno optužen da je namerno iscenirao povredu kako bi izbegao neku drugu koja bi mogla da mu pokvari već viđen transfer u Crvenu zvezdu.

Predsednikovo mišljenje očigledno deli i trener Kosta Runjaić, ali i kompletna svlačionica, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ofanzivni vezista definitivno odstranjen iz tima u narednom periodu. Runjaića najviše boli to što je Pogon, kao i on lično, pomogao Spiridonoviću da prevaziđe prilično teške trenutke u karijeri.

Krilni fudbaler je stigao iz Panioniosa prošlog leta za obeštećenje od 150.000 evra, a u Poljskoj ima izlaznu klauzulu od 300.000 evra, koju Crvena zvezda očigledno neće propustiti da aktivira ovog leta.

"Nismo morali mnogo da platimo za njego transfer, imajući u vidu njegov kvalitet. Znali smo šta dovodimo. Angažovali smo dobrog fudbalera, ali u teškim trenucima u karijeri i sa oscilacijama forme. Došao je kod nas u lošoj formi nakon perioda neadekvatnih treninga i bez redovnih mečeva", priseća se Runjaić.

Nakon što se vratio u formu Spiridonović je vrlo brzo počeo da se ističe kao lider. Šest golova i tri asistencije.

"Njegovi golovi su bili izuzetno važni. Potvrdio je svoj kvalitet i imao mnogo dobrih trenutaka. Zanimalo me je kako će izgledati u bliskoj budućnosti i nadao se da će nastaviti da napreduje. Međutim, došlo je do prekida prozrokovanog virusom korona i ne znam šta se tada dogodilo sa Srđanom".

Poljaci takođe veruju da je sve ovo prouzrokovala Crvena zvezda, koja se ozbiljno zainteresovala za igrača, što bi za Spiridonovića bio značajan uspon u karijeri. Ipak, pijaca je još uvek zatvorena, a igrač pod ugovorom sa Pogonom do leta 2022. godine.

Klub je najviše iznervirala povreda koja se iznenada pojavila, pa ga nije bilo na meču sa Zaglebjem, ali ni na treninzima.

"Saopštio nam je da ima neku povredu zbog koje ne može da igra ni da trenira. Klub je ispunio svoje obaveze prema Srđanu od početka i podržao ga. Zauzvrat je ekipu ostavio na ledu. Lično sam ga naviše podržao. Ako bih jednom rečju opisao njegovo ponašanje, to je antisocijalno. Za mene Spiridonović više ne igra nikakvu ulogu u Pogonu i mislim da je slično sa svim igračima u svlačionici", dodao je Runjaić.

Ovo praktično znači da je Crvenoj zvezdi otvoren put da kompletira ovaj transfer.

"U fudbalu se sukobi ponavljaju iznova i iznova i to je njegova tamnija strana. Stav i Srđanovo ponašanje, nakon onoga što smo učinili za njega su mi nerazumljivi. Videćemo gde će u budućnosti ići i gde će završiti", zaključio je strateg srpskog porekla.

Spiridonović je rođen u Beču i igrao je za omladinsku i mladu reprezentaciju Austrije. Prve fudbalske korake napravio je u Rapidu, a potom bio i u podmlatku Austrije. Profesionalne početke ostvario je u Italiji, gde je igrao za Vićencu i Mesinu, a na leto 2015. godine otišao je u Admiru. U Panionio je stigao dve godine kasnije kao slobodan igrač, a u julu 2019. godine otkupio ga je Pogon. Spiridonović je ove sezone zabeležio 24 nastupa za poljski klub.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.