Spektakularni Mixtape turnir!

Izvor: B92, 28.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularni "Mixtape turnir"!



Danas je na otvorenim terenima Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu završen streetbasket turnir "AND1 Mixtape". Spektakularnom finalnom utakmicom, kao i neverovatnim takmičenjem u pojedinačnoj konkurenciji spuštena je zavesa na dvodnevnu manifestaciju koja je organizovana kao uvod u veliki šou program koji će biti održan 13. oktobra u beogradskoj hali "Pionir" kada u naš glavni grad stiže Mixtape Tour.

Više od 50 streetbasket timova borilo se za izuzetnu nagradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a to je - mesto na parketu "Pionira" u okviru glavnog događaja. Viđen je pregršt sjajnih poteza, atraktivnih akcija, uzbudljivih utakmica što samo potvrđuje činjenicu da se u našoj zemlji igra sjajan streetbasket.

Treće i četvrto mesto podelile su ekipe "Opet trijade" i "Belci", dok je u finalu viđena vrlo uzbudljiva utakmica u kojoj je ekipa "Karaburmski klan" savladala "Bad Intentions" sa 21:19 - pogotkom za dva poena. Za pobednički tim nastupili su Ivan Kaprijanov, Nebojša Bošković i Ivan Urošević, dok su za drugoplasirani tim igrali Stjepan Stazić, Petar Štrbac i Nenad Stanić.

U okviru "Mixtape streetbasket turnira" organizovano je i pojedinačno takmičenje u pokazivanju košarkaških veština. U ovoj nesvakidašnjoj disciplini učestvovalo je 14 igrača i svaki od njih je na raspolaganju imao dva minuta da pokaže šta zna. Neki su se odlučili za zakucavanje, a neki za freestyle - dribling loptom u stilu Mixtape košarkaša. Učesnike takmičenja ocenjivao je specijalni žiri kojim je predsedavao novi trener KK "Atlas" Aleksandar Džikić, a bili su tu još i Ivan Zeljković, Branislav Trifunović i Milan Kalinić.

Šest igrača obezbedilo je plasman u veliko finale, a među njima su se našli: Alen Šofranac, Petar Kostić, Marko Janković, Nikola Adamović, Marko Rosić i Dario Lilin. Žiri je imao vrlo težak zadatak, ali je na kraju ipak najbolje ocene dobio Podgoričanin Šofranac za spektakularna zakucavanja. Drugo mesto pripalo je Jankoviću iz Temerina, koji se odlučio za freestyle izvođenje, dok je treća nagrada pripala Jankoviću, koji je takođe svojim sjajnim zakucavanjima dizao publiku na noge.

Sve u svemu, sjajna manifestacija na Malom Kalemegdanu predstavila je odličan uvod za Mixtape Tour koji će se održati 13. oktobra u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.