Spektakl za kraj ABA lige: Može opstati samo jedan!

Izvor: Mondo, 10.Mar.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl za kraj ABA lige: Može opstati samo jedan!

Cedevitu od prednosti domaćeg terena u plej-ofu deli još pobeda nad Mornarom istog dana kada će Slovenci između sebe odlučivati ko neće igrati naredne sezone u regionalna liga.

Košarkašima Cedevite potrebno je još da 15. marta pred svojim navijačima savladaju Mornar na zatvaranju ligaškog dela ABA lige i osiguraju prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji plej-ofa.

Sa gostovanja u Novom Mestu u prethodnom kolu, Zagrepčani su vratili poraz od 82:71, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su se fino ispravili na "popravnom" u Ljubljani ove nedelje uveče: Olimpija - Cedevita 70:98 (29:29, 11:22, 14:20, 16:27).

Šampion Hrvatske na taj način direktno je uticao na nesvakidašnji rasplet u borbi za opstanak, a koji se sve na samo jedno pitanje - koji od dva slovenačka tima neće igrati naredne godine u ligi?

Iscrpljeni uporednim takmičenjem na četiri fronta, jer su ove sezone igrali i FIBA ligu šampiona, prvenstvo Slovenije i nacionalni Kup, Jure Zdovc i njegov tim imali su snage i energije za četvrtinu večeras.

Posle toga, serijama 0:8 u drugoj, 0:10 u trećoj i 0:11 u četvrtoj, ekipa trenera Slavena Rimca stekla je i 30 poena prednosti (61:91) nakon čega je mladi trener povukao najbolje igrače sa parketa hronično praznih "Stožica".

Kada su slovenački predstavnici u regionalnoj ligi u pitanju, sezona 2018/19 biće završena na nesvakidašnji i simboličan način: utakmici za goli opstanak između Krke i Olimpije, koji su posle ovog 29. kola ostali na deobi poslednjeg mesta sa skorom 6-15.

Ko bude poražen neće imati pravo nastupa naredne sezone.

Uskoro opširnije...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Očekuje nas paklena završnica ABA lige, u poslednjem kolu Krka i Olimpija u direktnoj borbi za opstanak!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2019

Cedevitu od prednosti domaćeg terena u plej-ofu deli još pobeda nad Mornarom istog dana kada će Slovenci između sebe odlučivati ko neće igrati naredne sezone u regionalna liga...Košarkašima Cedevite potrebno je još da 15. marta pred svojim navijačima savladaju Mornar na zatvaranju ligaškog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.