Spektakl u zemlji svetskih prvaka – River slavio titulu

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 13:29

Spektakl u zemlji svetskih prvaka – River slavio titulu

Navijači River Plejta su protekle noći obeležili osvajanje titule državnog prvaka obojivši čitav stadion u crveno-bele boje.

Ekipa nekadašnjeg defanzivca reprezentacije Martina Demikelisa savladala je Estudijantes 3:1 i dva kola pre kraja obezbedila trofej.

Riveru je to bila 38. titula u istoriji kluba.

Najveći rival Boka Juniors sakupio je 35 navažnijih domaćih pehara.

Strelci za River u večeri velikog slavlja bili su Beltran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 2. minutu, De La Kruz u 18. i Barko u 31. (autogol).

Gosti su tek u nastavku pronašli put do mreže Rivera, Mendes je bio strelac, međutim nije bilo bojazni ni tada da nešto može poći naopako po domaće do kraja meča.

Na kraju, usledila je fešta, južnoamerička atmosfera i neverovatni prozori slavlja u režiji, za mnoge, najstrastvenijih navijača na svetu. To, naravno, važi za sve Argentince, ne samo za Riverove.

Za River je takođe veliki dobitak dolazak na klupu Demikelisa koji je pre devet meseci zamenio Marsela Galjarda - arhitekte najvećih uspeha kluba u nekoliko poslednjih decenija.

Koliko je Galjardo dao klubu svedoči i činjenica da mu je otkrivena velika pozlaćena bista ispred stadiona sa čuvenom izbočinom u predelu pantalona.

Njegov naslednik Demikelis je negde pred kraj meča zaplakao usled naboja i velikog trenutka za čitav klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.