Spektakl u Sevilji – sedam golova i dva preokreta, crveni kartoni na sve strane VIDEO

Izvor: B92, 05.Feb.2023, 00:03

Spektakl u Sevilji – sedam golova i dva preokreta, crveni kartoni na sve strane VIDEO

Fudbaleri Selte slavili su na gostovanju Betisu rezultatom 4:3 u veoma uzbudljivom meču 20. kola španskog prvenstva.

Dve ekipe su od starta krenula bez zadrške, a prve plodove te igre imali smo u šestom minutu kada je Larsen postigao gol na asistenciju Peresa.

Samo tri minuta kasnije, domaćin iz Sevilje izjednačuje preko Huanmija, a Ivan Viljar je po prvi put na svom debiju za ekipu iz Viga u La Ligi morao da vadi loptu iz mreže.

Ovaj 25-godišnji čuvar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mreže je morao da to uradi 15-ak minuta kasnije kada je Betis iskoristio veliku grešku Aidoa i nakon sjajne akcije stigao do potpunog preokreta nakon gola Kanalesa.

Međutim, ni oni nisu uspeli da sačuvaju svoju prednost. Neposredno pre pauze, De la Tore je proigrao mladog vezistu Veigu, a ovaj se sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu i savladao Ruija Silvu.

Kako je završio prvo, tako je Veiga započeo drugo poluvreme. Larsen je "zavrnuo" jednu lopzu ka 20-godišnjaku, a ovaj perfektno postavio nogu i doveo svoju ekipu do potpunog preokreta.

U tim momentima sve je bilo na strani ekipe Karlosa Karvahala, a stigao je četvrti gol preko Aidoa koji je glavom sa zemlje došao do iskupljenja greške iz 23. minuta.

Daleko od toga da se Betis predavao, ali kada se pogleda sa ove distance poraz je bio neminovan. Sve može da se sažme u šansi iz 80. minuta kada je Luis Enrike iz peterca promašio nebranjenu mrežu.

Na kraju je incident bacio senku na sam meč. Jago Aspas je odugovlačio i držao loptu u rukama, dok je bek Betisa čekao da je izvede iz auta.

To je iznerviralo Luisa Felipea koji mu se prikrao sa leđa i pokušao da je izbije. Nezgrapno je to izgledalo, Brazilac je promašio i udario Aspasa u glavu. Španac je znao i da odglumi, a na terenu je umalo izbila tuča.

Na kraju je Felipe dobio crveni karton, kao i još neko sa klupe Selte. Bilo je i žutih kartona na sve strane, ali na kraju je malo to imalo uticaj na konačan ishod.

Betisu je ovo drugi poraz u nizu i trenutno su šesti. Selta je vezala dve pobede i nalaze se na 11. mestu.

LaLiga, 20. kolo:

Petak:

Bilbao – Kadis 4:1 (3:1)

Sanset 10, 35, 75, Alvares 44 – Eskalante 25

Subota:

Espanjol – Osasuna 1:1 (0:1)

Brajtvajt 59 – Budimir 45

Elče – Viljareal 3:1 (2:1)

Mila 3, 45+3, 52 – Moreno 22

Atletiko – Hetafe 1:1 (0:0)

Korea 62 – Unal 83p

Betis – Selta 3:4 (2:2)

Huanmi 9, Kanales 23, Fekir 84p – Larsen 6, Veiga 42, 56, Aido 69

Nedelja:

14:00 Majorka – Real

16:15 Đirona – Valensija

18:30 Sosijedad – Valjadolid

21:00 Barselona Sevilja


Ponedeljak:

21:00 Rajo Valjekano – Almerija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPEKTAKL U ŠPANIJI: Goleada na meču Betisa i Selte, Hetafe odoleo Atletiko Madridu!

Izvor: HotSport.rs, 05.Feb.2023

Neobična situacije su obeležile duele na Iberijskom poluostrvu Fudbaleri Selte iz Viga su u jednom spektakularnom duelu savladali ekipu Betisa u gostima rezultatom 3:4 u okviru 20. kola španske La Lige. Gosti su do prednosti već došli u 6. minutu kada je mrežu Betisa zatresao Larsen, odgovor i...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.