Spektakl u Pioniru, Zvezda rekordom bacila na kolena prvaka Španije! (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Mar.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl u "Pioniru", Zvezda rekordom bacila na kolena prvaka Španije! (video)

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su 11. pobedu u Evroligi ove sezone.

Izabranici Dušana Alimpijevića slavili su dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv španske Valensije rezultatom 106-90.

-

Španci su bili odlično šuterski raspoloženi na samom startu utakmice, pogodili su prva tri šuta za tri poena, pa su sredinom prvog kvartala vodili sa 14-7.

Zvezda je uspela da se vrati, poravnali su na 17-17, a nakon 10 minuta nije bilo razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << između rivala, poenima Feldina sa linije penala postavljen je konačan rezultat prve deonice, 23-23.

"Crveno-beli" dobro otvaraju drugu deonicu, vezali su pet poena, ali je Valensija sa tri vezane trojke napravila seriju 9-0 i preokrenula rezultat.

Usledila je rezultatska klackalica, a poenima Dilana Enisa na 18 sekundi do kraja Zvezda dolazi do dva poena viška pred odlazak na odmor (50-48).

Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Slična slika i u trećoj deonici, sve dok stvari u svoje ruke nisu preuzeli košarkašo Crvene zvezde mts.

Zaigrali su dobri i Bejlica i Dobrić, a nakon rampe za špice potonjeg, Zvezda je dobila nalet energije, pa je zahvaljujući dobroj igri u odbrani i raspoloženom Feldinu u napadu na odmor pred poslednjih 10 minuta otišla sa dvocifrenim suficitom, bilo je 79-67 za srpskog šampiona, Zvezda je treću četvrtinu zatvorila serijom 13-0.

U sjajnom ritmu Zvezda otvara i poslednjih 10 minuta, Feldin je vezao dve trojke, potom je van linije za tri poena pogodio i Bjelica, a nakon vezanih trojki Feldina i Enisa, Zvezda dolazi i do 20 poena prednosti na oko šest minuta do kraja.

Postalo je jasno da se Valensija više neće vratiti, Zvezda je nastavila sa dobrom igrom u ofanzivi, pa su Alimpijevićevi izabranici lako priveli posao kraju.

Oboren je i rekord Zvezde po broju poena u jednoj evroligaškoj utakmici, do sada je rekord bio 103 postignuta poena protiv Galatasaraja u sezoni 2014/15.

Apsolutni junak ove zaista spektakularne pobede "crveno-belih" bio je Džejms Feldin sa 30 poena i indeksom 32 (podsetimo da je Feldin i u Valensiji ubacio 26 poena). On je tako izjednačio rekord Luke Mitrovića, koji je u pomenutoj utakmici protiv Galatasaraja takođe ubacio 30 poena.

Pratili su ga Ročesti sa 17 poena i pet asistencije, Lesor sa 16 poena i sedam skokova, kao i dve ukradene lopte i dve asistencije, zatim Milko Bjelica sa 12 poena i Dilan Enis sa 11.

Kod Valensije Rafa Martinez 22 poena, po 16 su dodali Sastre i Erik Grin, dok je 10 upisao Tibor Plajs.

Zvezda je sada 10. na tabeli Evrolige sa skorom 11-15 i dve pobede kaska za osmoplasrianim Makabijem, koji večeras igra utakmicu 26. kola protiv ruskog Himkija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ALIMPIJEVIĆ: NIje mala stvar dva puta pobediti prvaka Španije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2018

Crveno-beli slavili protiv Valensije...Imao je razloga za zadovoljstvo Dušan Alimpijević. Trener košarkaša Crvene zvezde pohvalio je ekipu posle 11. pobede u sezoni u Evroligi, i to nad Valensijom u Beogradu...EVROLIGA: Zvezda dalekometnom paljbom RAZBILA Valensiju (FOTO)..Omić progovorio o priči...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.