Spektakl u Astani – Kazahstanci za 15 minuta preokrenuli Dance

Izvor: B92, 26.Mar.2023, 16:59

Spektakl u Astani – Kazahstanci za 15 minuta preokrenuli Dance

Fudbaleri Kazahstana su posle preokreta slavili protiv Danske sa 3:2 u drugom kolu grupe H kvalifikacija za prvenstvo Evrope, koje se 2024. održava u Nemačkoj.

Kazahstanci su do 73. minuta gubili sa 2:0, a onda je usledio neverovatan preokret na stadionu u Astani.

Danci su posle prvog poluvremena vodili sa 2:0, a strelac oba gola je bio Rasmum Hojlund, koji je posle het-trika protiv Finske u Kopenhagenu, na utakmici protiv Kazahstana u Astani je bio strelac obe gola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za svoju nacionalnu reprezentaciju.

Prvo gol je postigao u 21. minutu posle duge lopte Simona Kjera, Hojlund je stigao do lopte i perfektnim lob udarcem savladao golmana Kazahstana.

Prednost Danac je bila duplirana u 36. minutu, kada je Hejbjerg ukrao loptu ispred kaznenog prostora Kazahstana, i posle velike gužve u kaznenom prostoru, najbolje se snašao Hojlund koji je loptu poslao u mrežu.

U drugom poluvremenu je nadu Kazahstanu dao Zajnudinov.

Izjednačenje je doneo Tagibergen fantastičnim golom u 86 minutu meča, a totalni preokret je doneo Ajmbetov, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Vorogivskog u 89. minutu.

Danci su napadači do kraja meča ali do gola nikako nisu mogli, Kazahstanci su čak utakmicu završili sa igračem manje, ali ni to nije pomoglo polufinalisti poslednjeg prvenstva Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.