Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2021, 22:35

Spektakl na Grbavici i istorijski trijumf Veleža, Vladan Milojević pao na debiju (VIDEO)

Mostarci izjednačili golom kakav se retko viđa...

Treća utakmica u Evropi posle pauze od 32 godine i treća pobeda! I to kakva - veličanstvena! Jedan od najsimpatičnijih klubova velike Jugoslavije - mostarski Velež tukao je na sarajevskoj Grbavici favorizovani AEK sa 2:1 i tako naneo vrlo neprijatan poraz srpskom stručnjaku Vladanu Milojeviću na njegovom debiju na klupi grčkog tima.

Ovo je bez sumnje najveći evropski uspeh Veleža još od 1988. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i velikog trijumfa protiv Borusije iz Dortmunda na stadionu pod Bijelim brijegom.

Četa mladog stručnjaka Feđe Dudića ne samo da je srušila sedam puta skuplji sastav (po specijalizovanom Transfermarktu Velež vredi oko 5.000.000 evra, a AEK 35.000.000), nego se slobodno može reći da ga je i nadigrala. Domaćin je bio bolji u svim statističkim kategorijama. Imao je više opasnih napada, više šuteva ka golu, više u okvir, veći posed lopte. Jedine dve odbrane golman Veleža Slaviša Bogdanović uknjižio je u finišu utakmice.

A da sve bude spektakularnije pobrinuo se Omar Pršeš, vezista Mostaraca, koji je u 14. minutu postigao verovatno najlepši pogodak u ovosezonskom izdanju evrokupova.

Sve to ulepšao je i uveličao svojom eksplozijom oduševljenja poznati komentator Marjan Mijailović...

Valja pomenuti da trijumf Veleža dodatno dobija na značaju ako se zna da je AEK poveo rano. Igrao se 12. minut kada je Iranac Ansarifard pogodio za 0:1. Domaće iz pepela podigla pomenuta bomba Pršeša, a za potpuni preokret potrudio se Dženan Zajmović pogotokom u 53. minutu.

Uskoro opširnije

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.