Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2021, 21:56

Spektakl na Banovom brdu: Čukarički ponovo ispustio dva gola prednosti, pa ostavio Vošu bez pobede u osmom minutu nadoknade

Pravi evropski meč u derbiju 21. kola Superlige – 3:3 (2:0)

U potpunosti je utakmica utakmica Čukaričkog i Vojvodine opravdala epitet derbija 21. kola Superlige. Mnoštvo kartona, isključenje, šest golova, preokret i pogodak u osmom minutu nadoknade meča za, reklo bi se na kraju, zasluženu podelu bodova na Banovom brdu – 3:3 (2:0).

Ni jedni ni drugi na kraju ne mogu biti zadovoljni bodom. Brđani jer su po drugi put u sezoni, baš kao u drugom kolu na Karađorđu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prokockali dva gola prednosti protiv Vojvodine, dok novosadski tim žali za ispuštenim trijumfom u poslednjim trenucima meča, koji je mogao da ih odvede na komfornih plus sedam u odnosnu na večerašnjeg rivala. Ipak, posle 21. kola, odstojanje je ostalo isto, a nama u prolećnom delu sezone predstoji uzbudljiva trka za poslednja dva mesta u Evropi.

Nisu Brđani stigli pošteno ni da se preznoje na beogradskom minusu, a već su u džepu imali tri boda. U gornjoj polovini semafora 12. minut, u donjoj 2:0 za Čukarički. Rezultat za koji je ekipa Dušana Đorđevića mogla da zahvali svom rivalu. Jesu u uvodnom period fudbaleri domaće ekipe saterali Vojvodinu ispred njenog gola, ali su do prednost stigli preko zahvaljujući kardinalnim greškama rivala.

Prvu je već u trećem minutu napravio desni bek novosadske ekipe Marko Bjeković. Nije jedan od Vošinih “bonusa” naredbu Nikole Simića da mu propusti loptu, spustio je glavom tamo gde jedino nije smeo – na šestnaest metara – pravo na nogu Veljku Birmančeviću, koji nije imao problema da loptu smesti pored istrčalog čuvara mreže gostiju. Bjekovićevo neiskustvo uočljivo je bilo u nastavku. Lutao je terenom, često iskakao sa pozicije prateći Birmančevića, koji ga je tokom većeg dela prvog poluvremena stavljao na muke promenama pravca.

Ubrzo je Čukarički stigao i do drugog gola. Ovog puta nakon slabe komunikacije čitave odbrane. Neobjašnjivo, Nikola Ćirković se posle kornera našao sam na petercu, Simić ostao ukopan na gol-liniji i sve je u tom trenutku slutilo na rezultatsku katastrofu u Novosađana. Međutim, povukao se beogradski tim posle drugog gola i inicijativu prepustila rivalu, koji u tim trenucima nije uspevao da se, narodski rečeno, sastavi. Ali, zanemarili su Brđani jednu stvar – kartone. U prvom poluvremenu su ih dobili tri i u nastavak meča ušli sa velikim hendikepom.

I obilo im se to o glavu. Već na startu nastavka Mijailović je dobio i drugi, i Čukarički je čitavo drugo poluvreme morao da igra sa igračem manje. Nije izdržao. Nepunih dvadesetak minuta kasnije Voša je ponovo imala aktivan rezultat. Baš kao u Novom Sadu, Vojvodina se vratila za nepunih 120 sekundi, samo što je ovoga puta povratak režirao Miljan Vukadinović.

Pogodak Veljka Simića (prvenac u dresu novog kluba) 15 minuta posle izjednačujućeg gola, nakon gužve u šesnaestercu, trebalo je da osigura miran finiš meča fudbalerima Vojvodina. I bilo je tako sve do nadoknade. Glavni sudija produžio je utakmicu za osam minuta i ohrabrio domaći tim da krene na sve ili ništa. Nije ni imao šta da izgubi. I isplatilo mu se, i to u poslednjim trenucima meča. Brži od sudijske pištaljke bio je rezervista Stefan Čolović i doneo Brđanima slađi bod.

-------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 21. KOLO

ČUKARIČKI – VOJVODINA 3:3 (2:0)

/Birmančević 5, Ćirković 12, Čolović 90+8 – Vukadinović 64, 65, Simić 80/

Beograd

Stadion FK Čukarički

Bez prisustva publike

Sudija: Miloš Milanović

Crveni karton: Mijailović (Čukarički)

ČUKARIČKI: Belić – Ćirković, Šapić, Osojić, Kamenović – Docić, Mijailović – Savić, Kovač, Birmančević (od 77. Pantić) – Jovanović (od 77. Rakonjac)

VOJVODINA: N. Simić – Bjeković (od 46. Andrić), Bralić, Saničanin, Đorđević – Drinčić (od 90. Topić), Devetak (od 46. Stojković) – Vukadinović, Čović (od 46. Gemović), V. Simić – Mrkaić (od 77. Bojić)

Žuti kartoni: Ćirković, Kamenović, Mijailović, Jovanović, Birmančevič (Čukarički) – N. Simić, Andrić (Vojvodina)

SUPERLIGA - 21. KOLO

Petak

TSC – Rad 0:0

Napredak – Javor 1:1 (0:1)

/Bačanin 75 - Ostojić ag 11/

Proleter – Zlatibor 2:2 (2:2)

/Kovačević 4, Živojinović 32 – Vukić 9, Janjić 43/

Spartak – Bačka 1:0 (1:0)

/Furtula 40/

Partizan - Novi Pazar 4:1 (0:0)

/L. Marković 54, Natho 61 p, Holender 63, Vlajković 87 ag - Kojić 76/

Ćukarički – Vojvodina  3:3 (2:0)

/Birmančević 5, Ćirković 12, Ćolović 98 – Vukadinović 64p, Stojković 65, Simić 80/

Subota

13.30: (2,95) Mačva (3,20) Metalac (2,50)

13.30: (2,25) Mladost (3,25) Radnik (3,20)

13.30: (1,80) Voždovac (3,60) Inđija (4,60)

15.30: (8,50) Radnički (4,70) Crvena zvezda (1,38)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.