Spas u zadnji čas – Viljareal obezbedio Ligu Evrope u 93. minutu

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 16:27

Spas u zadnji čas – Viljareal obezbedio Ligu Evrope u 93. minutu

Čovek odluke za "Žutu podmornicu" bio je Đerar Moreno, za trijumf nad Đironom 2:1 čime je Viljareal obezbedio igranje drugog po jačini evro takmičenja

Ekipa trenera Kikea Setiena došla je do izuzetno bitne pobede u subotu na stadionu "Municipal de Montilivi" - u poslednjim momentima meča.

Tri boda za goste znače i osigurano šesto ili sedmo mesto na tabeli koja španskim timovima garantuju igranje u Ligi Evrope naredne sezone. Upravo je Đirona u teoriji mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pomrsi ovu računicu gostima, no sada je situacija poptuno jasna - gosti su tri kola pre kraja odmakli 12 bodova današnjem rivalu i osmoplasiranoj ekipi na tabeli.

Prvi cilj za "Žutu podmornicu" je tako ispunjen, ali i dalje su ambicije mnogo veće u taboru ovog tima, i dalje postoji šansa da se u samoj završnici ekipa domogme i Lige šampiona. Za to će se pitati i Real Sosijedad koji ima meč manje i dva boda više od Vilajreala.

Sosidjeda se u ovom kolu sastaje na svom terenu sa novim šampionom Barselonom.

Pogledajte pobedonosni gol Vilajreala u Đironi, bila je to savršena kontra koja je krenula od golmana Pepea Reine, veliki posao je potop odradio Senegalac Nikolas Džekson koji je probio po levoj strani i servirao savršenu asistenciju strelcu gola Morenu.

Džekson je bio dvostruki asistent danas.

Prethodno, omogućio je Pinu da se upiše u strelce, za vođstvo gostiju u 9. minutu koje je desetak minuta kasnije anulirao David Lopez.

Delovalo je da će ekipe poedliti bodove iako bi to umanjilo njihove evropske ambicije - Đirona je inače i dalje u igri za Ligu Konferencije - i onda, duboko u nadoknadi vremena, muk na stadionu.

Moreno je bio brži od pištaljke i doneo gostima zaista važnu pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sutra meč-lopta Radničkog - trijumf nad Spartakom za opstanak u eliti

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2023, 14:56

Fudbaleri Radničkog iz Niša u ponedeljak, 22. maja kada dočekuju subotički Spartak, imaju šansu da kolo pre kraja osiguraju mesto u Superligi i naredne sezone...Dva meča su ostala do kraja sezone koja je za niške fudbalere počela borbom u Evropi, nastavila se obeležavanjem prvog veka postojanja,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.