Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2021, 19:46

Spartak voli da igra protiv Napolija: Sobolev odveo Moskovljane sa začelja na čelo tabele kolo pre kraja (VIDEO)

Poslednja runda mečeva definitvno će odlučivati o svemu u Grupi C Lige Evrope

Posle septembarskih 3:2 u Napulju, Spartak je savladao Napoli i u Moskvi - 2:1 (2:0). Ako se ovim duelima Lige Evrope doda i dvomeč osmine finala Kupa evropskih šampiona u kojima je ruski predstavnik bio uspešniji posle izvođenja penala, može se konstatovati da u klubu iz ruske prestonice vole kada za rivala imaju tim sa juga Italije.

Spartak je u tekućem ciklusu grupne faze, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su još Lester i Legija, pobedio jedino Napoli, ali je sa ova tri boda skočio s poslednjeg na prvo mesto Grupe C. Bez obzira na ishod sutrašnjeg duela engleskog i poljskog predstavnika, poslednje kolo odlučivaće o konačnom plasmanu. Podsetimo, prvi će u osminu finala Lige Evrope, drugi igra plej-of protiv trećeplasiranog iz Lige šampiona, treći nastavlja u plej-ofu za osminu finala Lige konferencije, dok se poslednjeplasirani oprašta od međunarodne scene za ovu sezonu.

Iako je dvostruki strelac za Spartak bio Aleksander Sobolev, veliki doprinos pobedi dali su Kvinsi Promes koji je iznudio penal već u 2. minutu, Viktor Mozes koji je u 28. odlično zalomio Marija Ruija, pa centrirao saigraču tako da se samo pokloni i glavom pošalje loptu u mrežu, ali i golman Aleksandar Selihov, koji je u drugom poluvremenu s nekoliko sjajnih intervencija sprečio goste da izbegnu poraz.

U odsustvu najboljeg strelca, povređenog Viktora Osimena i kapitena Lorenca Insinjea, napad Napolija značajno je otupeo. I pored konstantne inicijative u drugom delu meča, gosti su realizovali samo jednu šansu. Precizan je bio Eljif Elmas, ali je njegov pogodak u 64. minutu (drugi ove sezone, posle istorijski najbržeg u Ligi Evrope kada je u prethodnom duelu sa Spartakom pogodio posle samo 12 sekundi) nije bio dovoljan za makar bod.

Imali su Napolitanci šanse, u 50. minutu zbog ofsajda je opravdano poništen pogodak Đovanija di Lorenca, Dris Mertens je minut pre toga ozbiljno zapretio udarcem glavom, ipak, morali su praznih šaka da napuste teren Otkritije areni.

Koliko im je teško to palo, pokazuje odbijanje trenera Lučana Spaletija da se po završetku meča rukuje sa kolegom Ruijem Vitorijem.

Spartak u poslednjem kolu, 9. decembra, gostuje u Varšavi, dok Napoli dočekuje Lester. Biće uzbudljivo...

Sabe que ese balón irá hacia el, como busca el juego entre los 2 centrales y como consigue hacerse el hueco para rematar tranquilamente. Sobolev para el 2-0 del Spartak ante un gris Nápoles. pic.twitter.com/EmuWQP1wr6

LIGA EVROPE - 5. KOLO

Sreda

GRUPA C

Spartak Moskva - Napoli 2:1 (2:0)

/Sobolev 3, 28 - Elmas 64/

21.00: (1,20) Lester (7,75) Legija (16,0)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Spartak voli da igra protiv Napolija: Sobolev odveo Moskovljane sa začelja na čelo tabele (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2021

Poslednja runda mečeva definitvno će odlučivati o svemu u Grupi C Lige Evrope..Posle septembarskih 3:2 u Napulju, Spartak je savladao Napoli i u Moskvi - 2:1 (2:0). Ako se ovim duelima Lige Evrope doda i dvomeč osmine finala Kupa evropskih šampiona u kojima je ruski predstavnik bio uspešniji posle...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.