Spartak srušio Zenit, Lokomotiva juri ka tituli

Izvor: B92, 27.Nov.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spartak srušio Zenit, Lokomotiva juri ka tituli

Fudbaleri Lokomotive napravili su ogroman korak ka titulu šampiona Rusije posle 18. kola.

"Lokosi" su uz dosta sreće trijumfovali 2:1 nad SKA u dalekom Habarovsku, a na ruku im je išla i pobeda Spartaka nad Zenitom sa 3:1 u velikom derbiju.

Lokomotiva je na krajnjem istoku zemlje slavila golom Džefersoma Farfana u 94. minutu utakmice, nakon što se Perunacu lopta odbila posle promašenog penala.

Nekoliko sati kasnije u jednom od najvećih derbija Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Spartak je slomio Zenit na svojoj Atkritje Areni i omogućio gradskom rivalu da stekne šest bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na prve pratioce.

Spartak je poveo golom Samedova u 19. minutu, da bi na 2:0 povisio Adrijanu posle fantastične timske akcije i asistencije Ze Luisa.

Pet minuta kasnije Domeniko Krišito vraća Zenit u igru, gosti iz Sankt Peterburga su u nastavku jurili izjednačenje, ali su bili traljavi u završnici, da bi u osmom minutu nadoknade vremena Mario Pašailić posle kontranapada stavio tačku na meč.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je odigrao ceo meč za Zenit, dok je Marko Petković po pravilo sa klupe za rezerva posmatrao pobedu svog Spartaka.

Posle 18 kola Lokomotiva je prva sa 39 bodova, Zenit je drugi sa 33, CSKA treći sa 32, dok je branilac titule Spartakj četvrti sa 31, ali je u seriji od tri pobede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.