Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2021, 18:49

Spartak prelomio - Džordan Larson na prodaju za 10.000.000 evra

Mladi švedski fudbaler će po svemu sudeći promeniti sredinu tokom zimskog prelaznog roka

Kako saznaje švedski Sportbladet, moskovski Spartak je rešio da u januaru proda napadača Džordana Larsona. Jedan od najboljih igrača ekipe iz minule sezone u tekućoj se muči sa povredama i formom, pa je kako stoje stvari doneta odluka da mu se ne ponudi novi ugovor, već da se njegove usluge unovče. Klub iz glavnog grada Rusije je spreman da pristane na cenu od 10.000.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << evra.

21.00: (1,43) PSŽ (5,00) Lil (7,75)

Sin legendarnog švedskog reprezentativca Henrika Larsona je u Moskvu stigao pre dve godine. Prve fudbalske korake napravio je u Barseloni, igrao potom u Švedskoj i Holandiji, a dobre igre u Norkopingu preporučile su ga Spartaku, koji ga je otkupio za 4.000.000 evra.

Blistao je prethodne sezone sa 15 pogodaka na 29 nastupa u ruskoj Premijer ligi, ali je u tekućoj skupio 14 nastupa u svim takmičenjima i postigao jedan pogodak. Upisao se u listu strelaca protiv Lestera minule sedmice, kada ga je pohvalio i strateg engleskog kluba Brendan Rodžers.

"Džordan je pametan i dobar igrač. Nekoliko fudbalera Spartaka bi moglo da zaigra u Premijer ligi, ali već igraju u dobrom ruskom klubu", prokomentarisao je bivši trener Liverpula i Seltika.

Ugovor sa Spartakom ističe mu leta 2023. godine. Bilo je razgovora o produžetku saradnje, Moskovljani su bili spremni da mu dodaju još dve godine na aktuelnu, ali su ih njegova slaba izdanja u tekućoj sezoni ipak naterala da se predomisle. Ne samo da mu neće ponuditi novi ugovor, već će pokušati i da ga proda.

Interesantno je da je na Otkritije arenu tokom leta stigla ponuda Volfsburga teška 14.000.000 evra za njegove usluge, koju je Spartak glatko odbio. Svesni su da na godinu i po dana do isteka saradnje ne mogu da računaju na veliki novac, pa će u pristati i na 4.000.000 evra manje.

Čini se da je ruski klub u dobroj poziciji, s obzirom da je Larsona pratio veliki broj klubova. Minule sezone se dovodio u vezu i sa Vest Hemom, a nalazi se i na radaru Fjorentine, Napolja i Milana. Sportbladet napominje i da je ostvario sjajnu saradnju sa bivšim trenerom Domenikom Tedeskom, te i da bi Italijan čim pronađe novi angažman mogao da insistira na njegovom dovođenju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.